MuziekMuziek

Stevige en comfortabele heren werkschoenen

werkschoenen mannen

Zijn jouw oude werkschoenen versleten en ben je toe aan een nieuw paar? Voor zowel op werk als tijdens het klussen zijn goede werkschoenen van belang. Geschikte werkschoenen helpen je op je werk om te doen wat je moet doen, zonder dat je moe wordt. Lang staan of veel lopen, dat voelt zoveel beter als je de juiste schoenen aan hebt. 

Breed aanbod werkschoenen

Je wil natuurlijk stevig in je schoenen staan op de werkvloer of tijdens jouw klus als zzp’er. De veiligheidsschoenen voor mannen van deze specialist in werkschoenen zorgen voor die zekerheid. Je hebt keuze uit veilige S3 werkschoenen, een ESD werkschoen of een hippe S1P werkschoen met anti-perforatiezool en ga zo maar door.

Iedere voet is anders en niet alle werkschoenen zijn bedoeld voor hetzelfde beroep. Bovendien zijn er voor elke branche andere vereisten, dus informeer hier goed naar bij jouw werkgever. Toch is de meest populaire normering S3. Deze werkschoen is erg veilig, omdat deze zowel een veiligheidsneus als anti-perforatiezool heeft. Bovendien is de S3 veiligheidsschoenen vuil- en waterafstotend en komt hij komen in elke prijsklasse voor. Alle normeringen op een rij:

 • S1 werkschoenen: hebben een veiligheidsneus, maar zijn ook antistatisch en nemen energie op in de hak. De S1 schoenen zijn geschikt voor werk in droge omstandigheden.
 • S1P werkschoenen: hebben niet alleen een veiligheidsneus, maar ook een veiligheidszool. De schoenen zijn geschikt voor droge plaatsen waar scherpe voorwerpen op de grond liggen.
 • S2 genormeerde werkschoenen: voldoen aan dezelfde kenmerken als S1 schoenen, plus ze zijn waterafstotend. Ze zijn dus ook geschikt voor vochtige werkomstandigheden.
 • S3 werkschoenen: deze norm is een combinatie van S1P en S2: waterbestendige werkschoenen met veiligheidsneus en -zool.

Wil je een werkschoen met hoog loopcomfort?

Voor beroepen waar veel gelopen wordt, speelt het loopcomfort een grote rol in de juiste schoenkeuze. In dit geval kun je het best gaan voor een lichte sneaker werkschoen. Door een lichte schoen te nemen, worden jouw benen en voeten minder snel moe. Ook een sterk ademend effect en een goede antislipzool is hier van belang. Bovendien zijn er werkschoenen dankzij een goede schokdemping, zelfs energie teruggeven tijdens het lopen.

Hoog of laag model werkschoen

Voor mannen die veel op hun knieën werken is een laag model werkschoen het meest geschikt. Een hoog model geeft bescherming aan de achillespees en zijn bijvoorbeeld geschikt voor mannen die op de bouwplaats werken of veel moeten klimmen.

Met of zonder veiligheidsneus?

Werkschoenen met een veiligheidsneus beschermen jouw tenen optimaal tegen vallende voorwerpen en zware objecten. Veel voorkomende letsels aan de tenen worden op deze manier voorkomen. De stalen variant veiligheidsneus is waarschijnlijk de meest bekende, maar er zijn nog ook andere soorten veiligheidsneuzen die andere voordelen met zich meebrengen.

 • Stalen neus
 • Composiet neus
 • Aluminium neus
 • Glasvezel neus (fiberglas)

De meest geschikte werkbroek kiezen

Met alleen goede schoenen ben je er nog niet. Ook werkkleding en PBM zijn om jouw (zware) werk zo comfortabel mogelijk te maken. Bepaal wat voor soort werkbroek jij nodig hebt. Er zijn tal aan mogelijkheden:

 • Met of zonder reflectie
 • Veel of juist weinig zakken
 • Sterk materiaal met een hoog doekgewicht
 • Stretch eigenschappen
 • Welke kleur
 • Met of zonder Cordura kniezakken
 • Kort of lang model
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer