MuziekMuziek

Persoonlijke verzorging van binnenuit: Eet voldoende vitamine C

Persoonlijke verzorging van binnenuit: Eet voldoende vitamine C. Ik vertel je waarschijnlijk niets nieuws wanneer ik zeg dat vitamine C goed voor je is. Dat proberen je ouders je waarschijnlijk al van jongs af aan wijs te maken. Jammer genoeg zit vitamine C met name in groente en fruit. Kinderen vinden dat meestal juist niet zo lekker. Maar volwassenen hebben vaak ook de grootst mogelijke moeite om aan de voedingsadviezen te voldoen. Het is namelijk de bedoeling dat een volwassene iedere dag 250 gram groente en twee stuks fruit eet. Met de onderstaande tips lukt het mij om daar veel eenvoudiger aan te voldoen. 

Probeer nieuwe recepten uit voor meer variatie

Wanneer je groente op de juiste manier bereidt zijn ze erg lekker. In Nederland hebben we helaas de gewoonte om ze tot snot te koken en vervolgens naast de aardappelen en het vlees op het bord te gooien. Weinig mensen beschouwen groente als de hoofdattractie van een maaltijd. Maar er zijn wel degelijk manieren om dat voor elkaar te krijgen. Wanneer ik nieuwe recepten opzoek word ik direct aangetrokken door mooie stukken gegrild vlees. Maar door de focus te verleggen ontdek je ook veel plantaardige gerechten met verrassende smaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke Indiase curry of een verrukkelijke Catalaanse Escalivada? 

Een fles sap om gemakkelijk aan de aanbevolen hoeveelheden te voldoen

Wanneer je een druk leven hebt is het extra lastig om iedere dag voldoende vitamine C binnen te krijgen. Want het schillen, pellen en snijden kost nou eenmaal tijd. Dat is bovendien bijna geen doen wanneer je bijvoorbeeld tijdens je lunch op je werk groente en fruit wenst te eten. Een fles sap op basis van voornamelijk groente is dan veel gemakkelijker. Vruchtensap is minder gezond door de hoge concentratie suiker. Je bestelt de sappen gewoon online en bewaart ze in de vriezer. Hierdoor geniet je iedere dag van een heerlijk gekoeld sapje met een verrassende smaak. De meest gezonde sappen gebruik je zelf voor de beste detox kuur

Bewaar niet alle groente tot het einde van de dag

Eet jij nog steeds alleen groente tijdens de avondmaaltijd? Dan maak je het jezelf extra moeilijk om dagelijks 250 gram te eten. Verdeel je groente-inname daarom over de dag. Begin ’s ochtends bij het ontbijt al door bijvoorbeeld plakjes tomaat of komkommer op je brood te leggen. Een salade bij de lunch is op z’n tijd ook een mooie afwisseling. Wist jij dat vitamine C niet alleen goed is voor je immuunsysteem? Het ondersteunt namelijk ook je botten en je huid. Hierdoor doe je direct aan een beetje persoonlijke verzorging wanneer je dagelijks voldoende fruit en groente eet. 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer