MuziekMuziek

Nieuw huis gekocht? Wij hebben 3 handige tips voor de verbouwing

Heb je recent een nieuw huis gekocht? Van harte gefeliciteerd. Je hebt nu iets moois om naar uit te kijken! Voordat je echt van je nieuwe woning kunt genieten, is een verbouwing wellicht noodzakelijk. Of wil je gewoon je nieuwe woning direct naar wens maken? Dan is het ook aan te raden om de nieuwe woning te verbouwen.

Als je je nieuwe woning wilt laten verbouwen, sta je voor een leuke uitdaging. De materialen zijn erg duur geworden, vakmensen hebben het erg druk en de mogelijkheden qua verbouwing zijn eindeloos. Zet daarom eerst goed je wensen op een rijtje. Aan de hand daarvan kun je de verbouwing goed voorbereiden. Het advies is ook om onderstaande drie tips goed op te volgen.

Tip 1: schakel vakmensen uit de buurt in

Voor een grootschalige verbouwing kun je niet om een aannemer heen. Een aannemer heeft veel kennis, veel kunde in huis en beschikt over de gewenste ervaring. Dit betekent dat de aannemer samen met jou een perfect ontwerp voor je nieuwe woning kan maken.  

Bijkomend voordeel is dat een aannemer over het juiste netwerk beschikt. Voor een grootschalige verbouwing zijn meerdere vakmensen nodig, zoals schilders, elektriciens en mogelijk ook dakdekkers. Het is daarom zaak om vooral voor een aannemer bij jou uit de buurt te kiezen. Woon je in Utrecht? Kies dan voor een aannemer uit Utrecht. Deze aannemer kent de juiste vakmensen uit Utrecht. Dat komt het eindresultaat alleen maar ten goede, evenals het kostenplaatje. Deze vakmensen rekenen immers lagere voorrijkosten.

Tip 2: bepaal wat je met je huidige woning doet

Als je een nieuw huis hebt gekocht, zit je mogelijk nog met je huidige woning. Zeker als het om een koopwoning gaat, is het van belang om de juiste keuzes te maken.

Ga je het huis verkopen? Ga je het huis verhuren? Of blijf je tijdens de verbouwing nog even in je huidige huis wonen? Als je op dit moment een huurwoning hebt, is het zaak om goed naar de opzegdatum te kijken. Houd hierbij ook rekening met een eventuele opzegtermijn uit het huurcontract.

Tip 3: stel nauwkeurig een begroting op

Tot slot is het advies om nauwkeurig een begroting op te stellen. Je weet dankzij deze begroting precies wat de verbouwing gaat kosten. Krijg je onderweg met tegenslagen te maken? Dan biedt deze begroting ook de juiste basis om de juiste keuzes te maken. Mogelijk is het kostentechnisch gezien verstandiger om bepaalde zaken iets verder vooruit te schuiven.

Wil je nauwkeurig een begroting opstellen? Ook dan kun je wel de kennis en ervaring van een aannemer gebruiken. Alles valt of staat dus met het inschakelen van een goede aannemer. 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer