SelectSelect

Maakt een Dashcam rijden veiliger. Win een Mio MiVue 792 wifi pro.

Sinds vorig jaar hebben wij een nieuwe auto en daar ben je daar natuurlijk zuinig op. In het verkeer wordt het steeds drukker en er gebeuren tegenwoordig de gekste dingen op de weg. Daarom werd het tijd voor een dashcam. Ik mocht voor de blog de Mio MiVue792 testen en ik mag er ook één verloten onder mijn lezers.

Rijden met de Dashcam Mio MiVue 792 wifi pro review

Best even wennen om een extra beeldscherm in beeld te hebben. Ik heb de Mio MiVue onder mijn spiegel gehangen en zo krijgt hij een mooi overzicht van de hele voorkant van de auto. Het aansluiten is niet moeilijk maar het is wel jammer van het snoer dat in het zicht hangt. De dashcam zelf hangt niet in de weg en na een paar dagen ben je al gewend. In het begin moest ik namelijk wel wennen dat je bewegend beeld in je gezichtsveld hebt. Je hebt daardoor soms de neiging om ook hier naar te gaan kijken. Het grappige is wel dat je zelfbewuster gaat rijden. Ik zie nu dat mijn snelheid en gedrag letterlijk wordt opgenomen. Dit is best confronterend en maakt je alerter in het verkeer. Deze bewustheid zorgt er hopelijk ook bij anderen voor dat zij bewuster gaan rijden en dat er daardoor dus minder ongelukken gebeuren in het verkeer. Zolang de Mio dashcam stroom krijgt neemt hij op. In de dashcam stop je een sd-kaartje die je kunt uitlezen via de dashcam zelf maar ook op je computer. Er is tevens een app voor op je smartphone waarop je ook de beelden kan bekijken. Er zit ook een functie op dat je meldingen krijgt van flitspalen. Kan natuurlijk ideaal zijn maar helemaal werken deed hij niet. Ik kreeg namelijk ook meldingen van flitspalen bij mij in de woonwijk en deze staan er toch echt niet. Is in principe ook niet erg want door de melding ga je toch vaart minderen. Wat ik wel een handige functie vind is de “parkeerfunctie”. Ook al staat je auto niet aan maar er gaat iemand voor of achter jou inparkeren dan gaat de camera vanzelf aan en neemt hij weer beelden op. Mocht deze persoon niet kunnen inparkeren en knalt hij tegen jouw auto aan, dan staat in ieder geval het kenteken op beeld van de klungel. De beelden die deze dashcam maakt waren trouwens zeer goed van kwaliteit, dit had ik persoonlijk niet verwacht. Ook als het regent of als het nacht is maakt hij scherpe beelden.

 

Is een dashcam een meerwaarde voor in je auto

Vind ik een dashcam nu echt een meerwaarde om in mijn auto te hebben. Hier heb ik eigenlijk niet echt een duidelijk antwoord op. Ik heb de dashcam nu 2 maanden in mijn bezit en gelukkig nog geen ongeluk of parkeerschade gehad waarbij ik hem echt nodig heb gehad. Ga ik echter nadenken over een eventueel ongeluk of parkeerschade, dan zou ik zeer zeker wel blij zijn dat ik een dashcam in mijn auto heb. Het is nooit meer jouw woord tegen dat van een ander en hoe irritant is een parkeerschade waarbij iemand niet het fatsoen heeft om zich netjes te melden, zodat de verzekering de schade kan vergoeden. Mijn antwoord gaat dus wel eerder naar ja, het is een meerwaarde.

Specificatie Dashcam Mio MiVue 792 wifi pro

Display size2.7″
Video
Recording resolutionFull HD 1920 x 1080p at 60 fps
Video sensorIMX 291 STARVIS™
3-axis G-sensor
ApertureF1.8
Recording format.MOV (H.264)
Lens viewing angle140°
Audio recording
Photo mode
Night mode
Rear cameraOptional
Auto power on
Lane departure warning
Safety Camera Warning
Fatigue Alert
Manual
Automatic
Motion sensor
Hardware
WiFi
GPS receiver
Second card slot
MemorymicroSD, tot 128 GB
Operating temperature-10° to +60° C
Operating humidity5% – 85%
Height(mm)48.8 mm
Width(mm)90.2 mm
Depth(mm)37.05 mm
Weight(gr)112 g

Unboxing dashcam Mio MiVue 

 

Win-actie Dashcam Mio MiVue 792 wifi pro

Ben jij ook benieuwd naar het rijden met een dashcam of heb je een oude dashcam en ben je toe aan het nieuwste model? Doe dan mee aan deze win-actie en wie weet ben jij binnenkort een dashcam rijker!

Wat moet je doen:

-Like de B4men Facebookpagina (als je dit niet al gedaan hebt)
-Like de post van de Mio MuVue dashcam artikel op de B4men Facebookpagina
-Tag iemand die wel een dashcam in zijn auto kan gebruiken

De winnaar wordt 10 oktober 2017 bekend gemaakt

De winnaar is bekend!! Wij feliciteren:

  • Mark Mesman

Wij nemen contact via facebook op voor je gegevens zodat wij de dashcam bij jou kunnen laten bezorgen.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer