MuziekMuziek

Impact investing de sleutel tot een duurzame toekomst? Jurriaan de Reijer ziet enkel kansen

Jurriaan de Reijer, impact investeerder en groene-toekomst-goeroe krijgt dagelijks te maken met vragen over impact investing. Niet heel gek, daar hier zijn expertise ligt en het fenomeen steeds populairder wordt. Sinds hij zijn bedrijf Revest heeft opgestart, vragen mensen hem: Wat bereik je met impact investing? Is het wel rendabel? Is een duurzame toekomst hiermee haalbaar en hoe werkt het vervolgens? Wij vroegen Jurriaan de Reijer om de kracht van impact investing nog eens nader toe te lichten.

Jurriaan de Reijer over het belang van impact investing 

Impact investing is dusdanig in opkomst dat informatie verschaffen bij de Reijer aan de lopende band komt. En die populariteit van het nieuwe investerings-fenomeen is wel ergens aan te wijden. Groene oplossingen zijn een veelbesproken onderwerp als het gaat om toekomstplannen. De Reijer ziet enkel kansen voor een duurzame toekomst in combinatie met investeren en deelt deze graag met de buitenwereld. “Met impact investing versterk je je persoonlijke- of bedrijfsimago, doordat je aandacht besteedt aan het milieu en de toekomst van mens en milieu. Het draait dus zeker niet alleen om rendement maken, maar om eerlijk rendement maken terwijl je mens en natuur iets teruggeeft”, vertelt de Reijer.

Wereldwijde uitdagingen zijn drijfveer voor Jurriaan de Reijer

Rendement opbouwen terwijl je tegelijkertijd meewerkt aan een groenere, milieuvriendelijke en duurzame toekomst? Dat is de kracht van impact investing volgens Jurriaan de Reijer. De ervaren impact investeerder praat vol lof over deze innovatieve investeringswijze die ten goede komt aan een groenere toekomst. “Impact investing is de ideale manier om kapitaal te mobiliseren om positieve sociale resultaten en milieudoelen te behalen terwijl je daarnaast ook nog een mooi financieel rendement maakt.”, spreekt de Reijer. “Doordat we als investeerders vermogen inzetten om wereldwijde uitdagingen, zoals klimaatverandering en armoede te bestrijden, dragen we bij aan een eerlijke en betere toekomst”. De kracht van impact investing ligt volgens Jurriaan de Reijer daarnaast ook bij een dieper gevoel van voldoening die elke investeerder ervaart door hun bijdrage aan de vorming van een betere, groenere wereld.

Milieubewustzijn en financieel succes blijken perfecte match

Succes op financieel niveau en milieubewustzijn zijn twee onderwerpen die op een bijzondere manier samensmelten tot het nieuwe booming fenomeen: impact investing. Hoewel het geen geheim meer is dat financieel succes en milieubewustzijn steeds meer hand in hand gaan, zitten veel investeerders en bedrijven nog in de ontdekkingsfase. Toch ontdekken bedrijven mede door het succes- en de informatieverschaffing van Jurriaan de Reijer al wel dat het maken van financieel rendement (terwijl men consequent bezig is met het verbeteren van de wereld) een schot in de roos is op vele fronten. 

Jurriaan de Reijer: Bedrijven kunnen op kosten besparen met impact investing

De inspanningen die bijdragen aan een positieve impact op het milieu en de maatschappij, leveren ook weldegelijk wat op. Door te focussen op energie-efficiëntie met o.a. het oog op recycling en het verminderen van de ecologische voetafdruk zijn lange termijn besparingen volop in het zicht. Bovendien werkt impact investing twee kanten op vertelt Jurriaan de Reijer: “Door je als bedrijf positief in de kijker te spelen door te investeren in een groenere toekomst waar je zelf ook gezond rendement mee maakt, trek je ook milieubewuste consumenten aan die jouw verdiensten ten opzichte van duurzaamheid alleen maar kunnen waarderen. Hierdoor levert je investering uiteindelijk nog veel meer op, omdat zij liever producten en diensten afnemen bij milieubewuste bedrijven. Een winnende combinatie dus voor mens en planeet.”

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer