MuziekMuziek

Ghibli 334 Ultima en de Levante V8 Ultima van Maserati op het Goodwood Festival of Speed 2023

maseratie op b4men

Ghibli 334 Ultima en de Levante V8 Ultima van Maserati op het Goodwood Festival of Speed 2023. Het evenement staat dit jaar bij het huis van de Drietand in het teken van het laatste hoofdstuk van de iconische grand tourers met V8-motor. Sinds de lancering van de Maserati 5000GT in 1959 heeft Maserati meer dan 100.000 grand tourers met V8 verkocht. Om het naderende einde van de productie van de legendarische 572 pk twin-turbo V8-motor te markeren, komt Maserati naar de historische grond van Goodwood. Zij komen met twee speciale edities die er hun werelddebuut maken.

De Maserati Ghibli 334 Ultima en de Maserati Levante

De Maserati Ghibli 334 Ultima. Het cijfer 334 verwijst naar zijn topsnelheid in kilometers per uur. Hij is hiermee momenteel de snelste sedan met interne verbrandingsmotor ter wereld. Ook komen ze met de Levante V8 Ultima. Ze zijn allebei te beleven in de First Glance Paddock  en de Ghibli gaat ook de beroemde heuvel beklimmen. Uiteraard ook samen met de GranTurismo Trofeo met de 542 pk V6 Nettuno-motor. Deze innovatieve motor is onder meer voorzien van het innovatieve verbrandingssysteem in de voorkamer en heeft dubbele bougies, afgeleid van de Formule 1. 

Maseratie op het Goodwood Festival of Speed 2023

Ook te zien bij Maserati op Goodwood is de Maserati GranTurismo One Off Prisma. Deze trotse uitdrukking van het verleden van de auto en van het talent van het merk om telkens een stap verder te gaan. Deze speciale Maserati wordt vergezeld door een GranTurismo Folgore, de eerste volledig elektrische auto van het Italiaanse luxemerk.

Het nieuwe elektrische topmodel beschikt over 800 volt-accutechniek en is voorzien van state-of-the-art technologie uit de Formule E. De slanke vierzits grand tourer coupé kan tot 450 km (280 mijl) rijden op één enkele lading en in maar vijf minuten 100 km (60 mijl) bijladen. De drie krachtige en permanente magneetmotoren (één voorin en twee achterin) van elk 300 kW staan garant voor indrukwekkende prestaties. Het totale systeemvermogen is meer dan 1.200 pk, waarbij aan de wielen een maximaal beschikbaar vermogen van meer dan 750 pk en 1.350 Nm koppel wordt afgegeven.

De Maserati A6 1500 GT

De iconische grondlegger van de GranTurismo is de A6 1500 GT. De eerste grand tourer ter wereld. De kern ervan blijft dezelfde perfecte mix van een unieke stijl, progressieve technologie en hoge prestaties. Dat allemaal gevat in een opvallende, typisch Italiaanse carrosserie.  

Op de Electric Avenue van het evenement is het tweede volledig elektrische model van Maserati aanwezig: de Grecale Folgore, de eerste middelgrote luxe SUV van het merk. Hij is uitgerust met een 105 kWh-accu met 400 volt-technologie en heeft een bereik van 500 km* (310 mijl). Hij werd zorgvuldig ontworpen in Italië om van elke dag een uitzonderlijke belevenis te maken. Deze Maserati levert de kenmerkende prestaties en luxe van de Drietand met 820 Nm koppel en meer dan 500 pk.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer