MuziekMuziek

Dit zijn de 5 kenmerken van een veilige bookmaker

betrouwbare bookmaker

Online sportweddenschappen worden steeds populairder en sinds de legalisering ervan in oktober 2021 zijn er dan ook een aantal bookmakers bijgekomen. Hoe kun je dan als beginneling erachter komen of je te maken hebt met een veilige bookmaker? Betrouwbare goksites zullen een aantal kenmerken hebben. Ben je benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Licentie bij de Nederlandse Kansspelautoriteit

Je zit goed wanneer je dit kenmerk van je lijstje kunt afstrepen: een licentie bij de Nederlandse Kansspelautoriteit. In Nederland mogen alleen bookmakers actief zijn die voldoen aan de eisen van deze autoriteit op het gebied van (online) kansspelen. Check dus onderaan de website van de bookmaker of die in het bezit is van zo’n licentie en je bent zeker van een betrouwbare partij!

Gebruikmaken van het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen

Een betrouwbare bookmaker zal ook samenwerken met het Cruks (Centraal Register Uitsluiting Kansspelen). Spelers die in het verleden op een nare manier in aanraking zijn gekomen met online gokken zullen in dit register worden opgenomen. Denk dan aan problemen met online gokken, zoals verslaving of geldproblemen. Veilige bookmakers maken hier gebruik van om zo hun gebruikers (tegen zichzelf) te beschermen. 

Er worden betrouwbare betaalmethodes aangeboden

Het is natuurlijk zo dat online gokken met geld altijd spannend blijft. Daarom is het goed om te controleren of de bookmaker waar jij je eerste weddenschap wil doen de mogelijkheid heeft om te betalen met algemeen geaccepteerde betaalmethodes. Denk dan aan iDeal, PayPal, Apple Pay en betalingen met creditcard.

5 kenmerken betrouwbare bookmaker

De bookmaker heeft online reviews en beoordelingen

Om erachter te komen hoe de ervaringen van gebruikers zijn met een bepaalde bookmaker is het handig om reviews en beoordelingen te lezen. Betrouwbare bookmakers zullen vaak deze mogelijkheid hebben; gebruikers kunnen dan een online review plaatsen of hun oordeel laten weten aan de hand van een aantal sterren. Onbetrouwbare bookmakers zullen niet snel deze mogelijkheid hebben.

Er is een welkomstbonus beschikbaar

Het is gebruikelijk dat een bookmaker zijn nieuwe gebruikers verwelkomt met een welkomstbonus in de vorm van een klein bedrag of free bet. Deze bonussen zijn in het leven geroepen om het beginners op het gebied van sportweddenschappen wat makkelijker te maken en ze een handje te helpen. Onbetrouwbare bookmakers zullen niet zo’n welkomstcadeau geven, omdat zij alleen uit zijn op winst. 

Tip: het is altijd slim om online goksites te blijven vergelijken. Niet alleen om er zeker van te zijn dat je met een betrouwbare partij te maken hebt, maar ook zodat je niet de beste deals en leukste wedstrijden om op te wedden mist!

betrouwbare bookmaker
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer