MuziekMuziek

Dingen die je moet regelen voor een autovakantie

Binnenkort met autovakantie? Dan breekt er een zeer spannende en leuke tijd aan. De voorpret is stiekem al het leukst. De wijze waarop je voorbereidingen treft voor de vakantie is tevens noodzakelijk om straks op vakantie nog net zo veel pret te beleven.

Een autovakantie is heerlijk. Het biedt de vrijheid om zelf naar je bestemming te rijden, uitstapjes te maken wanneer en waar je maar wilt. Kortom: volop vrij leven op vakantie. Maar dan wil je natuurlijk wel dat alles goed geregeld is. Wat moet je van tevoren regelen om problemen onderweg te voorkomen? Met behulp van de volgende checklist ben jij altijd verzekerd van een heerlijke en bovenal veilige autovakantie.

De juiste verzekering afsluiten

Voordat je aan de reis begint is het eerst belangrijk om een goede autoverzekering af te sluiten. Je beschikt uiteraard al over een autoverzekering (hiertoe ben je immers verplicht bij de aankoop van een auto), maar voldoet de verzekering nog wel aan al jouw wensen? Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om deze voor de reis uit te breiden. Naast de standaard WA verzekering kun je namelijk ook kiezen voor beperkt casco of een allrisk verzekering.

Controleer voordat je op reis gaat ook altijd even de voorwaarden van jouw verzekering. Wat staat er in de polis beschreven? Hoe zit het bijvoorbeeld met schade rijden buiten Europa of eventuele pechhulp? Zo weet je zeker dat je ook op vakantie goed verzekerd de weg op gaat.

Laat de auto nog eens extra keuren

Je moet er niet aan denken om met de auto ergens op een buitenlands landweggetje stil te komen staan. Pechhulp in het buitenland is niet alleen lastig te bereiken, maar in veel gevallen ook nog eens erg prijzig. Om nog maar over de extra stress tijdens de vakantie te zwijgen. Laat jouw vakantiepret niet drukken door een kapotte auto en laat deze vlak voor de vakantie nog eens extra keuren. Laat met name de banden en de airco grondig inspecteren.

Vereiste veiligheidsproducten kopen

In veel landen zijn tegenwoordig veiligheidsproducten verplicht. Deze producten dienen altijd in de auto aanwezig zijn bij controle of in geval van pech of een ongeluk. Denk hierbij aan een gevarendriehoek, een EHBO-kit en veiligheidshesjes (één per persoon). Als deze ontbreken, kan hier een fikse boete op komen te staan. Zorg er daarom voor dat je je auto volledig uitrust met al deze benodigdheden, zodat je niet voor ongewenste financiële tegenvallers komt te staan.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer