Jan Willem Huffmeijer frontaal gefotografeerd
MuziekMuziek

De mannenhuid

De Mannenhuid uitgelegd door B4men

Dat vrouwen al sinds jaar en dag zich insmeren om maar te proberen te voorkomen dat zij ouder worden is geen nieuws. Dat ook mannen de creme’s en zalfjes zijn gaan gebruiken is wel iets nieuws. Wat het nog beter maakt is dat de man van tegenwoordig er ook gewoon voor uit komt dat hij iets op zijn gezicht smeert om er beter uit te zien. Maar heeft al dat smeren wel zin? Waarom moeten wij onze huid verzorgen, dat doet de huid toch zelf.

Waaruit bestaat de mannenhuid

Onze huid bestaat uit collageen, elastine en vetweefsel. Het ouder worden veranderd de stofwisseling in de huid, ook maken we steeds minder nieuwe huidcellen aan. Wat er uiteindelijk voor zorgt dat het collageen, elastine en vetweefsel ook afnemen, kortom de huid wordt dunner en slapper. Kun je dit proces dan oplossen met het smeren van een creme? nee! Het verouderingsproces wordt voornamelijk van binnenuit gestuurd. Het zit in onze DNA. Ook wat we eten, drinken en roken kan van binnenuit erg veel schade aan de huid veroorzaken. Wij staan ook dagelijks bloot aan het meest schadelijkste voor de huid “de zon”. Hier kunnen wij zeker wel wat tegen doen. Door goed te smeren met zonnebrand en zo min mogelijk onder de zonnebank te liggen.

Wat is belangrijk voor de mannenhuid

Wat kunnen we zelf doen. Allereerst beginnen met gezond eten, vitamine’s die belangrijk zijn voor de huid: A, B2, B5, B8, C en D. Het is erg belangrijk om voldoende te drinken en nee geen bier maar water. Drink zeker 2 tot 3 liter water per dag. Verder is het zaak om te stoppen met roken en de alcoholconsumptie te beperken. Wat ook erg belangrijk is voor een gezonde en egale huid is het goed te onderhouden. Was de huid met de daarvoor bestemde wasgels deze drogen de huid minder uit dan zeep. In veel mannen wasgels zitten kleine korreltjes, deze scrubs maken de poriën van de huid goed schoon. Nu kan je de huid gaan verwennen met een goede dagcreme.

Jan Willem Huffmeijer op een zwarte bank met een overall aan

De mannenhuid hydrateren

Het is erg belangrijk om je huid goed te hydrateren en daar kan een goede dagcreme zeker bij helpen. Een goede dagcreme bestaat uit bestanddelen die de huid ook echt kunnen binnendringen. Dit verschilt enorm bij producten en duur wil zeker niet zeggen beter. De huid van iemand anders kan anders reageren dan jou eigen huid. Het is dus zaak om zelf goed te zoeken naar een lekkere creme, geur of uitstraling.

De huid veranderd dus met de jaren en dat zal jou creme dus ook moeten doen. Veranderen van creme is helemaal niet erg, het voorkomt dat je huid gaat wennen aan de creme die je gebruikt. Ook werken de seizoenen verschillend op je huid, in de winter je huid droger dan in de zomer. In de winter heeft je huid dus een grotere behoefte aan een vettere creme dan in de zomer.

Heeft het zin om je huid te verzorgen

Kortom Smeren heeft zeker zin, maar bedenk dat je ook goed moet werken aan de rest. Eeuwig jong blijven is er voorlopig nog niet bij, verwacht dit ook niet!

Jan Willem Huffmeijer vrolijk gezicht