MuziekMuziek

De man en zijn badkamer of is het haar badkamer?

Jarenlang was de badkamer voor mannen verboden gebied. Nou ja, wij mochten er douchen en tandenpoetsen maar daar hield het mee op. Hoe anders is dat tegenwoordig. De badkamer is allang niet meer alleen van haar maar is hij dan al wel helemaal van de man?

Delen vrouwen de badkamer met de man?

Wat doen wij mannen toch allemaal tegenwoordig in de badkamer? De man is tegenwoordig langer bezig met zijn verzorging dan de vrouw. Ik lees het allemaal wel maar is dat ook zo. Ik ga mijn eigen gangen eens na in de badkamer en kom tot de conclusie dat het wel hard die kant op gaat. Laten we bij het begin beginnen. Het productenplankje staat voller met mijn spullen dan die van haar. Op de badkamerspiegel zitten meer vlekken die ik veroorzaakt heb dan zij. Een blik over de douchewand schept hetzelfde beeld. Ik heb een shampoo en een conditioner voor mijn haar maar tegenwoordig ook een shampoo en conditioner voor mijn baard. Ook moet ik scheren (mijn contouren moeten natuurlijk ook netjes blijven) dus ook hier staan mijn producten prominent vooraan. Tja, en die huid van mij mag ook best af en toe wat extra verzorgd worden met een lekkere bodylotion. Hmmm als ik dit zo aan het opsommen ben, slaat de schrik mij toch wel een beetje om het hart, ben ik nog wel een man?

regendouches van douche concurrent
Regendouches van douche concurrent
Wasbak en designradiator
Foto: Douche Concurrent

Mijn badkamer

Ik besef mij opeens dat het toch echt wel steeds meer mijn badkamer begint te worden. Schaam ik mij hier voor. Nou ja, eigenlijk niet. Ik vind mijzelf nog best mannelijk en zie hier geen enkel probleem. Een man mag anno nu zichzelf gewoon man blijven noemen en toch de hele kamer opeisen. O ja en dit is natuurlijk alleen wel alleen maar qua ruimte en qua tijd! Plassen moet gewoon zittend van de baas (lees: mijn vrouw) en poepen in de badkamer….hé dat kan echt niet!! Dat doe ik dus maar beneden op mijn wc!

Op de wc met zonder mobiel en op de wc met mobiel

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer