MuziekMuziek

In deze Bajes eet je wel lekker en ben je vrij om te gaan na het eten. Review van De Bajes Amsterdam.

Wij zijn weer uit eten geweest, wat een straf hé! Deze keer zijn we niet s’avonds uit eten geweest, maar zijn we een keertje gaan lunchen. Wij zijn in hartje Amsterdam op de Utrechtsestraat / Rembrandtplein gaan eten bij De Bajes. Dit nieuwe restaurant heeft alles in zich om een nieuwe hit te worden in Amsterdam.

Review De Bajes Amsterdam

Hartje Amsterdam, een gave plek voor een restaurant met een gewaagde naam De Bajes. Kan je toch stoer vertellen dat jij ook eens in de bajes hebt gezeten 😉 Bij zo’n naam leg je wel gelijk de lat hoog qua verwachtingen. Ik verwacht een stoer en ruig restaurant met stoer en ruig eten. Het entree is een beetje apart omdat je eerst een trap op moet voor je naar binnen kan kijken. Voor mensen met een rolstoel is er wel een lift aanwezig. Binnengekomen voldoet het restaurant zeker aan de verwachting. Het is donker, stoer en groots. Het is echt heel erg gaaf ingericht. De kunst aan de muur is helemaal van nu en ook helemaal mijn smaak. Ik heb wel een paar werken gezien die ook graag in mijn Barbershop zou willen hebben. Voordat wij naar De Bajes gingen hebben wij eerst even op internet gekeken wat wij konden verwachten. De eerste reacties waren wisselend. Van heel lovend tot erg kritisch, dat zet je redelijk op scherp als je wordt uitgenodigd voor een review. Wij hebben dus ook met een heel kritische blik gekeken en gegeten.

Het eten in De Bajes

De Bajes is open van s’ochtends tot s’avonds en er kan dus ontbeten, geluncht en gedineerd worden. Wij zijn er voor de lunch naartoe gegaan. Het was nog niet echt heel druk, maar doordat de ruimte is verdeelt in verschillende gedeeltes voel je je niet ongemakkelijk wanneer het rustig is. De kaart is duidelijk en er staan veel lekkere klassiekers op, deze worden wel uitgevoerd met een twist. Er staat een burger op de kaart dus…..die is voor mij! Marie Louise ging voor een klassieker de club sandwich met kip.

De burger is nog ontwikkeling kreeg ik te horen en de reden hiervoor was wat kritiek op de burger. Er is gelijk wat met de kritiek gedaan en de nieuwe burger mag er wezen! Ik ben echt een burger liefhebber en zal een goede burger nooit afslaan! Deze burger bestond uit een mooie dikke burger die goed gekruid en van goed vlees was bereid. De burger was belegd met een lekker plak buikspek, kijk daar houd ik van! Op een burger hoort ook een licht zure touch en deze kwam van wakame (zeewier). Ook dit kon mijn goedkeuring wegdragen. Het geeft aan dat ze wel iets creatiefs durven te doen. De frietjes bij de burger waren prima, helaas niet huisgemaakt. Dit werd echter wel goed gemaakt door een geweldige mayonaise!!! Deze was wel huisgemaakt en ik denk één van de lekkerste mayo’s die ik gegeten heb. Deze mayo had van mij dus echt een dikke boeren friet met schil mogen hebben, maar goed dat is mijn smaak. Ik vind het wel echt van passie getuigen om een product als mayonaise zelf te maken en zeker in de uitvoering zoals wij die kregen.

De club sandwich van Marie Louise was ook erg lekker en helemaal zoals die hoort te zijn! Gebakken eitje erop, goede kip, uitgebakken bacon en met een verassende twist. De twist zat ook hier in de saus, er zat een erg lekkere kerrie-mayo op. Dit gaf de sandwich een bijzondere bite, maar hier moet je wel van houden. Klein minpuntje van de club sandwich was het brood, dit was lekker maar het had wat dikker gesneden mogen zijn. Nu kreeg het de uitstraling van gewoon supermarkt brood, nogmaals dit was puur de uitstraling en niet de smaak!

Conclusie: De Bajes heeft ons verrast als het gaat om passie voor eten in een toffe sfeer. Wat vooral Marie Louise erg belangrijk vond is dat alles echt goed schoon was. We zijn de laatste tijd vaker wezen lunchen in Amsterdam en eerlijk is eerlijk, het was niet overal even schoon. Vooral de wc’s lieten erg te wensen over en ook dit was hier goed in orde. Nog een tip, ik zag de rolstoellift en de toilet voor mindervalide die goed bereikbaar is. Nu vroeg ik om een visitekaartje en toen de deur open ging van het mindervalide toilet was die helemaal volgebouwd met spullen…tja, das best lastig plassen met een rolstoel.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer