5 Tips om je computer te beveiligen

Als je aan je computer zit om te werken, te gamen of gewoon wat rond te neuzen op internet, wil je natuurlijk wel dat alles veilig is. Je computer staat tenslotte vol met jouw persoonlijke info en belangrijke bestanden. En je weet maar nooit wat virussen of hackers kunnen uithalen met je systeem. Dus, hoe houd je je computer veilig zodat jij je geen zorgen hoeft te maken? In deze blogpost delen we 5 handige tips om je computer goed te beschermen.

Kies voor antivirussoftware

Je moet natuurlijk allereerst je computer beschermen tegen virussen en malware met een goede antivirussoftware. Deze software werkt als een schild: het zoekt en verwijdert nare software die je computer kan infecteren. Het is wel echt noodzakelijk om dit antivirus altijd bij te werken, zodat het ook de nieuwste bedreigingen en aanvallen kan aanpakken.

Update je software regelmatig

Naast de antivirus software moet je ook de software regelmatig updaten om je computer veilig te houden. Die updates hebben vaak fixes die zwakke plekken in je besturingssysteem, browser, en andere programma’s weer dicht maken. Sla deze updates niet over, ze maken je systeem echt een stuk veiliger. Mocht je echt fanatiek zijn, dan kun je een AZ 500 cursus volgen. Hierin leer je pas echt goed welke beveiligingscontroles er nodig zijn om je computer veilig te houden.

Maak ook regelmatig back-ups

Ook al neem je veel voorzorgsmaatregelen, het kan toch gebeuren dat je computer een virus of malware oploopt. Daarom moet je regelmatig een back-up maken van je bestanden en documenten. Zo heb je altijd een reservekopie van je gegevens, voor het geval er iets misgaat. Je kunt de meeste bestanden ook online in een Google Drive zetten. Dan kun je er ook nog eens altijd bij.

Gebruik sterke en unieke wachtwoorden

Het is makkelijk om simpele wachtwoorden te kiezen voor je online accounts, maar daarmee maak je het hackers wel erg gemakkelijk. Gebruik liever sterke en verschillende wachtwoorden voor elk account. Kies niet voor iets simpels als ‘123456’ of ‘wachtwoord’. Denk ook eens aan een wachtwoordmanager om al je wachtwoorden veilig op te slaan.

Activeer Twee-Factor Authenticatie (2FA)

Het is een goed idee om een extra beveiligingslaag aan je online accounts toe te voegen. Dit kan je doen met Twee-Factor Authenticatie (2FA). Met 2FA moet je niet alleen je wachtwoord invoeren om in te loggen, maar ook een extra stap volgen, zoals het invoeren van een unieke code die naar je telefoon wordt gestuurd. Zo wordt het voor kwaadwillenden veel lastiger om bij je accounts te komen, zelfs als ze je wachtwoord weten. Met deze 5 tips zal jou computer een stuk veiliger zijn!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer