MuziekMuziek

3 manieren om slimmer te printen in huis

De meeste mensen hebben tegenwoordig wel een printer in huis. Handig voor het printen van tickets, informatie, kleurplaten voor de kinderen, enzovoorts. Bovendien worden printers tegenwoordig steeds intelligenter. Er kan steeds meer mee. Van scannen tot kopiëren en zelfs het afdrukken van foto’s. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen een printer aanschaffen. Toch komen hier ook de nodige kosten bij kijken. Alleen een printer aanschaffen is niet voldoende. Denk alleen maar aan het kopen van een cartridge of toners. Dat kost al snel iedere maand weer wat extra’s. Zeker als je vaak print. Gelukkig zijn er enkele manieren waarop je slimmer kunt printen in huis. We zetten er drie voor je op een rijtje.

1.      Maak selecties van hetgeen dat je wilt printen

Het is meestal niet nodig om een geheel document af te drukken. Kies je er bovendien voor om een gehele pagina met informatie online af te drukken? Dan worden soms zelfs ook de afbeeldingen meegenomen. Dit kost allemaal extra veel inkt en papier. Het is dan ook verstandiger om zelf een selectie te maken van hetgeen dat je wilt printen. Kopieer bijvoorbeeld de informatie naar Word. Zo bepaal je zelf welke dingen je op wilt slaan en welke niet nodig zijn. Probeer dit te beperken tot slechts één A4’tje. Dat scheelt ook nog eens extreem veel papierwerk in huis.

2.      Bedenk goed welke printer je nodig hebt

De wereld is tegenwoordig dusdanig gedigitaliseerd dat het vaak niet meer noodzakelijk is om veel te printen. Alles gebeurt toch online. Je kunt documenten online opslaan, je mailt ze door, enzovoorts. Vraag jezelf daarom ook goed af welke printer je nodig hebt en waarom. Misschien is het helemaal niet noodzakelijk om een gewone inkjetprinter of laserprinter te kopen en heb je aan een fotoprinter voldoende. Zet goed alle dingen op een rijtje die jij graag ziet in een printer en wat je daadwerkelijk gebruikt. Zo weet je zeker dat de aanschaf niet zonde van je geld is en je wat extra geld kunt overhouden.

3.      Kies de juiste cartridges of toners

Op het kopen van cartridges en toners kun je beter niet besparen. Voor het behoud van je printer en het beste resultaat wil je er gewoon zeker van zijn dat de kwaliteit naar wens is. Kies daarom bij voorkeur voor kwaliteitsmerken. Goedkoop is in de meeste gevallen namelijk duurkoop.

Wist je dat het bij sommige merken mogelijk is om een printabonnement af te sluiten? Hierbij geeft je printer een signaal aan de leverancier zodra de inkt op is en wordt er vanzelf weer wat toegestuurd. Hierbij geldt een korting op de hoeveelheid die je maandelijks afneemt. Hoe meer je print, hoe goedkoper het dus wordt. Er zijn veel grotere merken die hieraan meedoen. Denk bijvoorbeeld aan HP. Als je veel print en dit in de toekomst ook nog wel blijft doen, dan is dit een goede oplossing om wat te besparen op de maandelijkse kosten. 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer