MuziekMuziek

Wat zijn de voordelen van Operational Lease?

Operational Lease is de meest gekozen leasevorm onder bedrijven en blijft aan populariteit winnen. Veruit het grootste gedeelte van leaseauto’s in Nederland rijdt rond via Operational Lease. Hoe komt het dat deze vorm van leasen zo populair is onder bedrijven?   

Wat is Operational Lease?

Operational Lease is een zakelijke vorm van een auto leasen. Je kunt het vergelijken met het huren van een auto. Je betaalt een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij en kunt in ruil daarvoor rijden in een leaseauto naar keuze. De auto blijft eigendom van de leasemaatschappij, die daardoor ook de risico’s draagt. Zaken als onderhoud en verzekering worden geregeld door de leasemaatschappij. 

Bijtelling bij Operational Lease

Wanneer je meer dan 500 kilometer per jaar privé in je leaseauto rijdt, betaal je bij Operational Lease bijtelling. Wil je de bijtelling bij Operational Lease berekenen, dan kun je dit navragen bij je leasemaatschappij.  

Is Operational Lease opzegbaar?

Teken je een Operational Leasecontract, dan ga je een financiële verplichting aan. Dit betekent dat je het contract niet zomaar tussentijds kunt opzeggen. Wil je dit wel doen, dan betaal je meestal een afkoopsom of boete. 

De voordelen van Operational Lease

Waarom zou je kiezen voor Operational Lease? De grootste redenen om te kiezen voor deze leasevorm zijn gemak en zekerheid. Wij zetten de belangrijkste voordelen op een rijtje.

 • De leasemaatschappij is in de meeste gevallen verantwoordelijk voor de volgende operationele kosten:
  • Reparaties
  • Onderhoud
  • Verzekering (all risk)
  • Afschrijving
  • Rente
  • Houderschapsbelasting
 • Je betaalt een vast bedrag per maand, waardoor je maandelijkse kosten overzichtelijk zijn. 
 • Operational Lease wordt gezien als huur, waardoor de auto niet op je balans komt te staan. 
 • Zonder dat je een grote investering hoeft te doen, kun je in de nieuwste automodellen rijden. 

Wat is het verschil met Financial Lease en Private Lease?

Naast Operational Lease heb je ook andere leasevormen. Namelijk: Financial Lease en Private Lease. Bij Financial Lease ben jij eigenaar van de auto. Hiermee draag je ook het economisch risico en ben je dus zelf verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de verzekering en onderhoud. Private Lease is, in tegenstelling tot de andere twee leasevormen, ook geschikt voor particulieren. 

kia ev6 gt B4men
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer