MuziekMuziek

Wat is lekker op de BBQ?

De zomer komt eraan, en dat betekent: barbecueën! Maar wat leg je nou eigenlijk op die gloeiende kolen om indruk te maken op je vrienden, familie of die ene speciale date? Vandaag duiken we in de wereld van de BBQ en geven we je enkele tips die je smaakpapillen zullen laten dansen. Van de sappige ossenhaas tot de smaakvolle picanha: dit wordt een feest voor je tong!

Ossenhaas: de koning onder het vlees

Als je indruk wilt maken met je barbecuekunsten, dan kun je niet om de ossenhaas heen. Dit stuk vlees is mals, sappig en vol van smaak. En hoewel het een prijzig stukje vlees kan zijn, is het de investering meer dan waard. Ossenhaas kopen doe je natuurlijk bij een kwaliteitsslager.

De ossenhaas bereid je het best simpel: zout, peper en eventueel wat knoflook. Laat het vlees even rusten voordat je het op de grill legt en keer het regelmatig om. Zo krijg je die perfecte grillstrepen en een smaak die je gasten niet snel zullen vergeten.

Picanha: een stukje Brazilië in je achtertuin

Naast de ossenhaas is er nog een stuk vlees dat absoluut niet mag ontbreken op je BBQ: de picanha. Dit stuk vlees is minder bekend in Nederland, maar wint snel aan populariteit. En dat is niet voor niets: de picanha, ook wel staartstuk genoemd, is vol van smaak en heerlijk sappig.

De picanha is afkomstig uit Brazilië en wordt daar beschouwd als een ware delicatesse. Het is een relatief goedkoop stuk vlees, maar heeft een smaak die je doet denken aan de duurdere vleessoorten. Als je echt indruk wilt maken, ga dan voor picanha vlees van Inamood. Zij staan garant voor kwaliteit en hebben een selectie van de beste stukken vlees.

Sides: maak het af met heerlijke bijgerechten

Bij een BBQ draait het natuurlijk niet alleen om vlees. Ook de bijgerechten spelen een cruciale rol. Denk aan gegrilde groenten zoals paprika, courgette en aubergine. Of wat dacht je van een frisse coleslaw, een knoflooksausje of een pittige chimichurri? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Bieren: kies de perfecte combinatie

Nu je weet wat je op de grill gaat leggen, is het tijd om na te denken over de drankjes. En laten we eerlijk zijn: niets gaat beter samen met een BBQ dan een koud biertje. Maar welk biertje kies je?

Voor de ossenhaas raden we een stevig donker bier aan, zoals een dubbel of een stout. Deze bieren hebben een volle smaak die perfect samengaat met het malse vlees. Voor de picanha is een lichter biertje zoals een pilsner of een blond bier een goede keuze. De frisse smaak van het bier vult de smaak van het vlees perfect aan.

Conclusie

Een geslaagde BBQ draait om meer dan alleen een stukje vlees op de grill leggen. Het gaat om de totale ervaring: het gezelschap, de sfeer, de bijgerechten en natuurlijk het drinken. Met de tips uit dit artikel ben je in ieder geval verzekerd van een smakelijke maaltijd. Dus haal die grill tevoorschijn, nodig wat vrienden uit en geniet van de zomerse dagen. En vergeet vooral niet om die heerlijke ossenhaas of picanha van topkwaliteit op de grill te leggen. Eet smakelijk!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer