MuziekMuziek

Traditioneel Italiaans op een moderne manier, Locanda Amsterdam heeft het. Review B4men.

Italië, ik ben er gek op en al helemaal op het eten en de wijnen. Locanda in Amsterdam zou dit allemaal moeten bieden. Wij gingen deze keer uiteten in de hippe straatjes van de Jordaan.

Loncada serveert traditionele Italiaanse gerechten

Deze keer geen pizza’s en pasta’s zoals wij die hier gewend zijn te krijgen bij de Italiaan (waar meestal geen Italiaan meer in de keuken staat). Deze keer werd ons “echt” traditioneel Italiaans eten beloofd. Bij binnenkomst werden we netjes ontvangen door een Italiaanse gastheer. Later kwamen we er achter dat alle mensen die er werken ook Italiaans zijn. Daar zit wel een klein minpuntje aan want met de Nederlandse taal kom je hier niet ver, iets wat mij steeds vaker opvalt in Amsterdam. De voertaal is Engels geworden in Amsterdam. Locanda is een klein maar heel gezellig restaurant en dit geldt ook zeker voor de bediening, super vriendelijk en behulpzaam. De sfeer is de zaak is zoals het eten wat wij kregen open, eerlijk en zonder veel poespas. De gerechten zijn traditioneel Italiaans met een moderne twist. Geen pizza’s of een spaghetti Bolognese maar mooie en simpele gerechten die met de juiste producten en liefde worden bereid. Zo krijg je de echte Italiaanse keuken op je bord. De moderne twist zit hem in de eenvoud van de gerechten. Na een avond eten bij Locanda heb je genoeg gegeten maar zit je zeker niet propvol. Voor ons als liefhebbers van de Italiaanse keuken is dit zeker een aanrader en wij zullen hier echt vaker gaan eten. De prijzen zijn prima in verhouding en de kaart wisselt bijna iedere maand, dit maakt terugkomen iedere keer weer een verrassing.

Dit hebben wij gegeten bij Loncada

VOORGERECHTEN:

Bruschetta Locanda: sneetjes geroosterd brood met knoflook, buffelmozzarella, tomaat, basilicum, olijfolie en een beetje peper/zout. Dit voorgerecht kost 8,- euro.

Super simpel gerechtje natuurlijk maar wel echt heel erg lekker. Wat ons opviel was dat de tomaat echt goed van smaak was. Minpuntje was dat er wat ons betreft wel iets meer mozzarella en basilicum op mocht. Er zat namelijk maar een heel klein stukje mozzarella op en één klein blaadje basilicum.

Selezione Di Salumi Emiliani Su Tagliere: diverse soorten worst zoals een salami Felino, Culatello di Parma, Coppa Piacentina en een Mortadella Bolognese. Dit voorgerecht kost 15,- euro.

Hier maak je ons altijd erg blij mee. Ik zou niet kunnen kiezen wat we het lekkerst vonden.

Vitello Tonnato Locanda: plakjes op laag temperatuur gegaard kalfsvlees met een tonijnmousse en kappertjes. Dit voorgerecht kost 14,- euro

Dit was het favoriete voorgerecht van Jan Willem en mijzelf. Het kalfsvlees was super mals en de tonijnmousse was echt heerlijk. De kinderen vonden dit voorgerecht niet lekker maar dat kwam door de uitgesproken smaak van de tonijnmousse.

Hier kan je ons erg gelukkig mee maken. Dit was de Selezione Di Salumi Emilliani Su Tagliere.
De Bruschetta Locanda.
De Vitello was absoluut ons favoriete voorgerecht.

HOOFDGERECHTEN:

La Lasagnetta Locanda: lasagne met ragù, buffelmozzarella, Parmezaanse kaas, witte wijn room en een glace. Dit hoofdgerecht kost 14,- euro

Absoluut de favoriet van Beaudine en mij. Super lekker en heel verrassend. Dit is een heel ander lasagne/lasagnette zoals wij die kennen. De smaken weer goed uitgebalanceerd en ook heel subtiel. Jammie!

Tortilli Con La Coda Burro E Salvia: tortelli gevuld met ricotta en spinazie met een boter en salie saus. Met heel veel Parmezaanse kaas. Dit hoofdgerecht kost 15,- euro

Als je van uitgesproken smaken houdt dan ga je dit gerecht heel erg lekker vinden. Jan Willem vond dit gerecht echt heerlijk. Voor mij zat er veel te veel kaas op en daardoor vond ik het helaas niet lekker. Gelukkig deelden we alle gerechten dus geen man over boord.

Anolini in Brodo: anolini gevuld met gesmoord vlees in huisgemaakte bouillon. Dit hoofdgerecht kost 15,- euro

Dit vond ik dan wel weer heel erg lekker. De bouillon was precies goed van smaak, niet te zout en niet te flauw. Dit in combinatie met de heerlijke gevulde pasta en net genoeg kaas eroverheen maakte het een goed gerecht

Osso Bucco Alla Milanese Servito Con Puree Di Patate, Salsa Verde e Gremolata: Osso Bucco gegaard op lage temperatuur geserveerd met aardappelpuree en bijpassende saus. Dit hoofdgerecht kost 24,- euro

Wauw! Het vlees viel van het bot en was dus echt super mals gegaard. De saus vond Jan Willem perfect op smaak, van mij mocht het iets uitgesprokener zijn. Dit geld ook voor de aardappelpuree. Jan Willem vond deze super lekker, ik vond hem iets te waterig. Van mij mocht hij iets romiger zijn. Zout staat op tafel, dus dat kan je zelf toevoegen. Ik ben een zoutliefhebber dus het kan mij bijna niet zout genoeg zijn hahaha.

De La Lasagnetta Locanda.
De Tortelli con la Coda Burro E Salvia.
De Osso Bucco. Comfort food op zijn best!!
De Anolini in Brodo. Simpel maar erg lekker.

NAGERECHTEN:

“Helaas hadden ze deze avond geen kaasplank. Voor mij geen probleem want ik neem nooit een kaasplank maar Jan Willem had hier wel even de balen over in. Hij is namelijk  geen zoetekauw en had zich erg verheugd op Italiaanse kazen.” 

De nagerechten hebben we ditmaal niet gedeeld. Ik ga toch geen chocolade delen!! Ik en Beaudine kozen allebei voor de Tiramisu en Jan Willem koos voor de Cheesecake. Ohhhhh….dit was me toch een partij lekker! Het water loopt me weer in de mond nu ik dit aan het schrijven ben. Het was absoluut geen standaard tiramisu. Alles was goed uitgebalanceerd en het contrast tussen koud, warm, krokantje en fluweel zachte substanties zorgde voor een smaakexplosie in je mond. Echt te lekker! Jan Willem koos voor een Cheesecake. Deze was op smaak gebracht met een sinaasappeljam en gekarameliseerde vijgen. Ik persoonlijk houd niet van de smaak van een cheesecake maar eerlijk is eerlijk deze was echt wel ontzettend lekker. Fris en zoet tegelijk en ook weer helemaal in balans. Hij dronk hierbij een super lekkere Moscato d’asti Docg. Niet alleen hij vond de dessertwijn erg lekker, ook Beaudine en Amaranthe vonden deze erg lekker. (wees gerust, ze hebben alleen een slokje mogen proeven)

Tiramisu 2.0. Echt heel erg lekker!
Cheesecake met Moscato d’asti Docg.

 

Locando Amsterdam
Anjeliersdwarsstraat 6
1015 NR Amsterdam
www.locandajordaan.com

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer