MuziekMuziek

Tips voor het creëren van je eigen mancave

Mancave in je tuin

Iedere man droomt er van, een eigen mancave! Een plek waar je bezig kunt zijn met je favoriete hobby’s en in het weekend kan zitten met vrienden. Een mancave is een plek om als man even te ontspannen en om voor jezelf bezig te zijn. En hoe leuk is dat om in je eigen tuin te creëren? Lees verder om er achter te komen op welke manieren je je eigen mancave kunt inrichten.

Kies een ruimte in de tuin

Zoek een geschikte plek uit in de tuin om je mancave in te richten. Denk aan een bestaande ruimte zoals een overkapping, tuinhuis of schuurtje, maar je kunt er ook voor kiezen om iets helemaal nieuws te bouwen. Wees hier zelf vrij in en kies wat voor jou het gunstigste is.

Overtuigd wat voor jou de perfecte plek is? Dan kan het plannen beginnen om je mancave naar eigen smaak in te richten. Dit gedeelte kan best lastig zijn, want er zijn talloze opties om een mancave in te richten. De volgende drie ideeën gaan jou vast helpen om inspiratie op te doen.  

Maak van je mancave een gezellige bar

Een bar is een ideale plek om met vrienden een gezellige avond te hebben. Maar wat heb je allemaal nodig om dit te realiseren? Als aller eerst kijk je naar een plek waar je de bar kunt installeren. Want stromend water en een koelkast aansluiting zijn zeker handig! Daarna creëer je een comfortabele zithoek. Dit kan met een hoge zit of met een heerlijke tuin loungeset van Kees Smit. Denk ook aan een goede muziekinstallatie, sfeerverlichting en leuke accessoires zoals bierreclameborden.

Werk thuis in je mancave

Een kantoor in je mancave klinkt natuurlijk niet zo leuk als een gezellige bar, maar het is zeker een optie om te overwegen. Een eigen kantoor kan voor minder werkstress zorgen. Niemand die je stoort als je zit te werken en er een belangrijke deadline voor de deur staat. Hoe richt je een kantoor in? Zorg er als eerste voor dat je een goede werkplek hebt gecreëerd. Ergonomische kantoormeubelen zijn tegenwoordig van essentieel belang, zoals een zit-sta bureau en een goede bureaustoel voor de perfecte houding. Probeer er ook voor te zorgen dat er genoeg daglicht naar binnen valt. Dit zorgt voor een betere concentratie. Ook is een internetaansluiting van essentieel belang!

Tijdens het werken wil je ook goed je rust pakken. Hoe leuk is het om dan een klein terras naast je kantoor te creëren om te genieten van een welverdiend kopje koffie. Moet je nog verschillende tuinmeubelen kopen? Doe dit dan gauw want voor je het weet is de zomer al weer voorbij.

Sporten in je eigen mancave

Heb je geen zin om naar de sportschool te gaan? Dan is dit de perfecte oplossing, maak van je mancave een thuissportschool! Deze kun je natuurlijk op verschillende manieren inrichten. Zorg ervoor dat de sportapparatuur die jij graag wilt gebruiken aanwezig zijn. Dit kan lekker compact en het hoeft niet veel ruimte in te nemen. Verder is goede ventilatie erg belangrijk, dit kun je al snel oplossen door de ramen en deuren open te zetten. Een airco kan ook zorgen voor ventilatie en een lekkere verkoeling in de warme zomer dagen.

Zoals je hebt gelezen kun je een mencave op verschillende manieren inrichten. Kijk goed naar je zelf en bedenk waar jij behoefte aan hebt, dan komen de ideeën allemaal vanzelf! 

Mancave in je tuin
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer