Nederlands debuut voor adembenemende Bentley Mulliner Batur

Bentley Maastricht viert zijn vijfde verjaardag met het Nederlandse debuut van twee zeldzame modellen van het Britse luxemerk. Tijdens het exclusieve lustrumevenement op 29 en 30 september maken genodigden kennis met de Mulliner Batur en een unieke uitvoering van de Mulliner Bacalar, één van de twaalf exemplaren die met de hand zijn gebouwd in Crewe. Daarnaast combineert Bentley Maastricht het vijfjarig jubileum met de heropening van zijn Certified by Bentley showroom op de eerste verdieping, waar op meer dan 1.000 m2 een uitgebreide collectie van pre-owned Bentleys wordt gepresenteerd. Bovendien staat deze week speciaal voor de festiviteiten de iconische Bentley R-Type Continental neus aan neus in de showroom met de nieuwste Continental GT.

De Mulliner Batur

De Mulliner Batur is de voorbode van de geheel nieuwe designrichting voor de toekomstige elektrische modellen van Bentley. De ambitieuze Beyond100-strategie en het Five-in-Five-plan van het merk gaan vanaf 2025 resulteren in de introductie van één nieuw elektrisch model per jaar, gedurende vijf jaar. Met een gelimiteerde oplage van achttien exemplaren belichaamt de Batur het begin van een designrevolutie voor Bentley. De krachtigste Bentley ooit is voorzien van de nieuwste versie van de iconische 6,0-liter W12 met dubbele turbo’s en heeft onder meer een nieuw inlaatsysteem, nieuwe intercoolers en verbeterde turbocompressoren. Deze Bentley heeft meer dan 740 pk en een maximumkoppel van 1.000 Nm. De ongekende kracht wordt met precisie ontplooid door een scala aan nieuwe technologieën, waaronder de nieuwste generatie chassistechnologie, actieve koppelvectoring via eLSD, vierwielbesturing en 48V elektrische actieve stabilisatorstangen.

De Batur is het nieuwste model van Bentley’s eigen carrosseriebouwer Mulliner – de oudste carrosseriebouwer ter wereld. Klanten kunnen hun auto daar personaliseren met een uitgebreide reeks exclusieve opties, waaronder sierdelen vervaardigd uit titanium, duurzame composieten van natuurlijke vezels of zelfs 3D-geprint 18-karaats goud.

Balazs Rooz, Regional Director van Bentley Motors Europe

Balazs Rooz, Regional Director van Bentley Motors Europe: “Dit is een bijzonder jaar voor Bentley Motors Ltd. in Nederland. Bentley Maastricht is een integraal onderdeel van het Europese retailnetwerk en is eerder dit jaar onderscheiden met de ‘Best of the Best 2021’ award, een waardering voor het leveren van de best-in-class klantervaring op de Nederlandse markt.”

“We kijken terug op vijf sterke en succesvolle jaren”, zegt Luc Vanderfeesten, algemeen directeur van Bentley Maastricht. “De viering van ons lustrum is een unieke kans om twee van de meest zeldzame moderne Bentley-modellen samen onder één dak te brengen. Beide vertegenwoordigen de essentie van Bentley, waar vrienden van ons merk, Bentley-rijders en potentiële klanten van onder de indruk zullen zijn.”

Meer informatie over de Bentley Mulliner Bacalar: BENTLEY NEWSROOM : Bacalar

Meer informatie over de Bentley Mulliner Batur: Bentley News 2022 : MULLINER BATUR STARTS DESIGN REVOLUTION FOR BENTLEY

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer