Gaming: Dit zijn de beste games van het jaar

In 2023 konden fans van videogames veel nieuwigheden op een hoog kwaliteitsniveau verwachten. We kunnen zelfs zeggen dat 2023 een van de beste jaren was voor nieuwe videogame-releases. PlayStation- en Xbox-systemen hadden net zoveel interessante nieuwigheden te bieden als de pc of de Nintendo Switch. Het is dus geen wonder dat gamers bijzonder goede herinneringen zullen hebben aan 2023. 

Natuurlijk zijn er een paar games die in het bijzonder in de schijnwerpers kunnen worden gezet, omdat ze over de hele wereld miljoenen fans hebben gewonnen. Deze games genieten een grote populariteit en zijn vooral wijdverspreid onder professionele gamers op YouTube en Twitch. Ondertussen kunnen degenen die hun geluk ook online willen beproeven spelen bij casino777.nl, dit aanbod is ook populair geworden. 

Maar wat zijn de topnieuwigheden van het jaar en welke spellen hebben een speciale toegevoegde waarde voor fans van videogames? De volgende spellen hebben snel naam gemaakt, omdat ze hoge kwaliteit en veel spelplezier bieden.

De langverwachte Resident Evil 4-remake

De Resident Evil-serie vierde de afgelopen jaren een grote comeback dankzij het zevende en achtste deel. De ontwikkelaars slaagden er daadwerkelijk in om de roots van de serie te herontdekken. De focus lag minder op actie en meer op horrorelementen. Resident Evil 4 wordt door fans gezien als het populairste deel uit de serie, omdat het veel positieve aspecten combineert. Het is dan ook niet verwonderlijk dat fans al jaren een remake willen. Dit jaar werden ze eindelijk beloond voor hun wachten. In 2023 kwam de langverwachte Resident Evil 4-remake uit, en dat voor talloze spelsystemen. Gamers konden de Resident Evil 4 Remake spelen op de PS5 en PS4. De game werd ook uitgebracht voor de Xbox Series en Xbox One. 

Natuurlijk kwamen gamers op de pc ook aan hun trekken. Resident Evil 4 in de remakeversie was een van de hoogtepunten van het gamejaar 2023, maar het bleef niet het laatste hoogtepunt, want fans kregen talloze andere titels met een hoge kwaliteit.

Diablo IV: In de strijd tegen demonen en andere wezens

Het verhaal van Diablo IV is zeker niet voor mensen met zwakke zenuwen. In dit hack and slay-spel kruipt de speler in de huid van een personage naar keuze, dat hij voortdurend kan ontwikkelen en levelen. Vooruitgang wordt geboekt in de loop van het verhaal en door te vechten tegen allerlei vijanden uit de onderwereld. Wie het bevechten van demonen als hobby heeft, komt met Diablo IV zeker aan zijn trekken. 

Het actie-rollenspel heeft al een grote schare fans gevonden en het is duidelijk geworden dat deel 4 een waardige opvolger is van de vorige Diablo-games. Diablo IV is uitgebracht voor de PS5- en PS4-systemen, maar ook de Xbox One en Xbox Series worden bediend. Daarnaast zijn er nog heel wat gamers die Diablo IV op de PC spelen. Als we naar de toekomst kijken, kunnen we zeggen dat Diablo IV uit het jaar 2023 waarschijnlijk een klassieker onder de actierollenspellen zal worden, net als zijn voorgangers.

Erfenis van Zweinstein: Hekserij op de Toverschool van Harry Potter

De Harry Potter filmserie en de boeken waren een wereldwijd succes met hoge verkoopcijfers. Hoewel het verhaal aanvankelijk werd afgewezen door de uitgevers van de boeken, groeiden de verhalen over de jonge tovenaar Harry Potter al snel uit tot een fenomeen. De videogames rondom de franchise zijn tot nu toe echter niet per se overtuigend geweest en juist daarom heeft Hogwarts Legacy een hoge plaats ingenomen in de harten van Harry Potter-fans.

De game voor de PS5, PS4, PC en Xbox Series en One wist voor het eerst een uitgestrekt deel van de Harry Potter-wereld vast te leggen en geeft spelers onvoorstelbare mogelijkheden op het gebied van vrije wil in de game. Hogwarts Legacy is verreweg een van de grootste videogamesuccessen van 2023.

Star Wars Jedi: Survivor – nu zijn Star Wars-fans echt blij

Het jaar 2023 heeft een aantal topgames in petto en het spel Star Wars Jedi: Survivor is er daar één van. Deze game is uitgebracht voor de PS5, Xbox-serie en pc. In dit actieavontuur kruipen spelers in de huid van de voormalige Jedi Padawan Cal Kestis, die in het eerste deel Star Wars Jedi: Fallen Order al een aantal zware klappen van het noodlot moest incasseren. Cal’s verhaal wordt voortgezet in Survivor en eindelijk beschikt de Force-gevoelige mens over nieuwe vaardigheden. 

Hij ondergaat echter ook een karakterontwikkeling die de spelers weet te boeien. Fans van de franchise hebben met Star Wars Jedi: Survivor een kwalitatief hoogstaande game in handen gekregen waar ze zelfs na meerdere keren spelen nog veel plezier aan kunnen beleven. Dit geldt ook voor het laatste spel in deze lijst, maar dit spel zal inderdaad niet zo snel uitgespeeld zijn.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom – het beste Zelda-deel ooit?

Het nieuwste deel uit de Legend of Zelda-serie verscheen dit jaar voor de Nintendo Switch en verkocht op de releasedatum al talloze exemplaren. Nintendo-fans wachten al jaren op dit deel en het is duidelijk dat de verwachtingen van de Zelda community erg hoog waren. Uiteindelijk werden de verwachtingen meer dan overtroffen, want Tears of the Kingdom is misschien wel het beste deel uit de populaire gameserie. 

Het spel wordt gekenmerkt door een hoge mate van vrijheid die de speler heeft binnen de virtuele wereld. Dit is een belangrijke reden voor de grote populariteit van The Legend of Zelda. Tears of the Kingdom is zeker het feit dat de bekende schurk Ganondorf terug is. Zijn afwezigheid werd door veel fans bekritiseerd in de vorige titel en dit gold ook voor het ontbreken van oude vertrouwde tempels die eigenlijk deel uitmaken van de Zelda Games

Met de terugkeer van deze twee elementen, en de introductie van talloze vernieuwingen, werd The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom al snel een wereldwijd succes dat gamers nog vele jaren zal kunnen bekoren.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer