MuziekMuziek

BBQ’en: Ga je voor Houtskool of Gas?

BBQ’en: welke grillmethode kies jij? Worden het de rokerige houtskoolgrills of juist de strakke gasgrills? Op deze vragen ga ik je antwoord geven in dit artikel. Veel mannen met een voorliefde voor grillen worden snel een beetje kriebelig van het woord BBQ-trend. Toch zijn er ook heel veel (jonge) mannen die graag wat advies willen hebben over met welke grill zij het beste hun vlees en groenten kunnen bereiden. Wil jij zelf bepalen welke BBQ je gebruikt? Dan kun je op de blog ook terecht over hoe je jouw BBQ het beste kunt onderhouden.

De BBQ: welke grill ga jij gebruiken?

Ook dit seizoen zal de BBQ nog op menig terras zichtbaar zijn. Waar we de afgelopen jaren veel traditionele houtskoolgrills zagen, gaat dit wel veranderen. De gasgrill is op zijn retour. Nee, het worden nog geen elektrische grills, maar we gaan wel echt een andere kant op. Qua smaak is er ook wel wat aan het veranderen. De afgelopen tijd werd de smaak rokeriger en intenser, maar nu gaan we weer subtieler en genuanceerder. De gasgrill biedt die controle. Voor veel grillmasters komt het “perfecte steakje” weer helemaal terug. Ook de verzorging van de BBQ is heel belangrijk. Wanneer je overstapt op gas, zal je meer moeite moeten doen om die authentieke BBQ-smaak te behouden. Een goede rookkast, lekkere marinades, en een nauwkeurige temperatuurregeling helpen je BBQ ook echt uniek te maken. Zo heeft je partner geen reden tot klagen na het eten 😉

De houtskoolgrill: de koning van de smaak

De houtskoolgrill blijft heersen als het gaat om smaak. Welke diepte en nuance moet je je hierbij voorstellen wanneer we spreken over een houtskoolgrill? Een grill die meer dan alleen een hittebron is, begint echt karakter te geven aan het eten. De houtskoolgrill geeft de rook en het vuur dat unieke aroma. Let wel op… deze techniek vereist geduld en oefening. Dit geeft juist die robuuste, mannelijke uitstraling.

De gasgrill: efficiëntie en controle

Ook de gasgrill is een optie die wij veel zullen blijven zien. Dit is misschien wel de meest toegankelijke grill om mee te beginnen. Na een paar keren grillen, begin je al echt controle te krijgen over je gerechten. Toch zal je merken dat wanneer je de gasgrill onder de knie krijgt, de mogelijkheden eindeloos zijn. Een gasgrill is vaak wel lastig perfect af te stellen, en er is weinig ruimte voor een foutje. Daarom kunnen jouw lokale BBQ-winkel en grillmaster-vrienden je goed helpen.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer