MuziekMuziek

5 tips voor de bruidegom: zo zie je er het best uit op je bruiloft

5 tips voor de bruidegom: zo zie je er het best uit op je bruiloft. Als bruidegom wil je het liefst op je allerbest verschijnen op de bruiloft. Zo zal jouw aanstaande vrouw flink onder de indruk zijn wanneer ze je bij het altaar ziet staan. Wij geven wat gouden tips waardoor jij als bruidegom zal stralen tijdens de grote dag.

Het perfecte pak

Ten eerste is het belangrijk dat jouw pak matcht bij de bruidsjurk van de bruid. Overleg goed met haar wat de stijl is van de jurk. Je wilt namelijk niet in een ultra-nette smoking verschijnen als zij een casual, bohemian trouwjurk zal dragen. Een dresscode met elkaar afstemmen is dus een goede eerste stap bij de zoektocht naar het perfecte pak! Check ook even hoe de trouwlocatie er precies uit ziet. Hebben jullie bijvoorbeeld een van de mooie trouwlocaties Amsterdam gekozen?

Kijk dan naar het thema van deze locatie en wat voor stijl daarbij past. Houd ook meteen het kleurenpalet van de bruiloft in gedachten, zodat je een passende stropdas of strik kunt zoeken.

Als je eenmaal weet wat voor soort pak je zoekt, kan het passen beginnen. Onderschat de duur van deze zoektocht niet, het passen kan best wat tijd vergen. Je zult waarschijnlijk veel verschillende pakken moeten proberen voordat je er een hebt gevonden die lekker zit én goed staat. En dan moet ‘ie natuurlijk nog afgemeten worden. Tip: neem je getuigen en eventueel beste vrienden mee naar het passen. Dit maakt de zoektocht een stuk gezelliger, en kunnen jullie meteen jullie outfits met elkaar afstemmen. Zo zien de mannen aan jouw zijde er ook op en top uit tijdens de bruiloft.

Maak een barber afspraak

Zorg ervoor dat je barber afspraak al staat, zodat je zeker weet dat je een goede coupe hebt tijdens jouw bruiloft. Boek een knipbeurt bij een ervaren barber, zodat ook jouw baard en wenkbrauwen eventueel ook mooi getrimd kunnen worden. Door dit bij een specialist te laten doen, weet je zeker dat je haar er goed uitziet op zowel de trouwfoto’s als in het echt. Ook kan een barber je wat styling tips geven voor op de dag zelf.

Perfectioneer je huidverzorgingsroutine

Een goede huid is de basis van een verzorgde uitstraling. Je kunt daarom niet snel genoeg beginnen met een huidverzorgingsroutine. Hoe langer je dit doet, hoe beter je huid er uit zal zien tijdens je trouwdag. Heb je al een huidverzorgingsroutine? Good job! Wellicht dat je hem aan kunt vullen met wat tips van ons.

Als eerst is het aan te raden om je gezicht elke avond te wassen met een wasgel speciaal voor het gezicht. Dit zal de kans op puistjes en oneffenheden flink verminderen. Maar, behandel je gezicht ook ongeveer twee keer per week met een scrub, zodat de dode huidcellen weggewerkt worden. Zo straalt je huid als nooit tevoren! Vervolgens is het belangrijk om elke ochtend en avond na het wassen een hydraterende crème aan te brengen, zodat de huid goed gevoed wordt. Vraag wel even advies aan een specialist voordat je nieuwe producten aanschaft, elk type huid heeft namelijk andere producten nodig.

“Grooming” the groom

De dagen voor de bruiloft zal er waarschijnlijk niet veel geslapen worden. Lange avonden bruiloft plannen, een wild vrijgezellenfeest en natuurlijk wat gezonde zenuwen spelen een rol in de korte nachtjes in aanloop tot de bruiloft. Om te voorkomen dat je met donkere kringen en een doffe huid voor het altaar staat, is er een oplossing: grooming! Bij grooming wordt de huid voor aanvang van de bruiloft verzorgd, gehydrateerd en opgemaakt door een visagist. Make-up is namelijk niet alleen voor vrouwen! Bij grooming is het alleen ietwat subtieler. Na het verzorgen van de huid werkt de visagist jouw wallen en imperfecties weg en matteert je gezicht met wat poeder. Et voila! Je huid ziet er perfect uit, en niemand die ziet dat jij make-up op hebt.

Verzorgde nagels

Dit is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Maar, verzorgde nagels zijn erg belangrijk tijdens de bruiloft. Wij raden daarom aan om een manicure te nemen voordat je trouwt. Je zult namelijk flink wat handen schudden op deze dag. En verzorgde handen geven natuurlijk een goed aanzicht voor jouw aanstaande, wanneer ze de trouwring om je vinger schuift!

Dat waren ze dan; onze vijf gouden tips om er tiptop uit te zien op jouw bruiloft. Met deze stappen kunnen we je verzekeren dat je er op je best uitziet tijdens deze speciale dag!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer