MuziekMuziek

3 tips voor het vinden van de perfecte boxershort

Boxershorts voor mannen 2023

Wanneer mensen nieuwe kleding gaan kopen, wordt nieuw ondergoed vaak vergeten. En wees eerlijk: hoeveel ondergoed heb jij in de kast liggen dat eigenlijk aan vervanging toe is? Die versleten boxer en die slip met lubberend elastiek hadden toch eigenlijk al lang vervangen moeten worden? Het is jammer dat hier weinig aandacht voor is, want goed zittend ondergoed zorgt ervoor dat ook de rest van je outfit beter zit. Gebruik dus zeker deze drie tips voor het vinden van de perfecte boxershort.

Let op het materiaal

Kleding kan gemaakt zijn van natuurlijke stoffen (zoals katoen), maar ook van synthetisch materiaal (zoals microfiber). Beide materiaalsoorten hebben voor- en nadelen. Zo is katoen een ademende stof, waardoor je minder snel zweet. Tegelijkertijd voelt het lekker warm aan. Het nadeel van katoen is dat de stof snel zijn vorm verliest. Synthetische materialen zijn elastischer dan katoen, waardoor ze beter op het lichaam aansluiten. Daarnaast behouden deze stoffen hun kleur en vorm langer. De stoffen hebben ook een isolerende werking. Dat is tegelijkertijd een voordeel en een nadeel: aan de ene kant houden ze de warmte goed vast, aan de andere kant zweet je hierdoor sneller dan bij natuurlijke stoffen. Geef je de voorkeur aan natuurlijke materialen? Kies dan bijvoorbeeld voor een wijde boxershort voor heren. Deze zijn bijna altijd gemaakt van katoen. Wil je liever een synthetische boxershort? Dan is een strakke boxer van microfiber vast iets voor jou. Of maak optimaal gebruik van de voordelen van beide soorten stoffen en ga voor een strakke herenboxer van stretchkatoen. Er is van alles mogelijk!

Check de maat

Er wordt nog weleens gedacht dat het kiezen van de juiste maat bij ondergoed van minder belangrijk is, maar niets is minder waar. Een te grote boxer zal omhoog kruipen en voor irritatie zorgen, terwijl een te klein exemplaar snel gaat knellen. Het is dus de moeite waard om uit te zoeken wat jouw ondergoedmaat is. Dit kun je zelf doen door met een meetlint je tailleomvang te meten. Op basis van die omvang kun je vervolgens online terugzoeken welke confectiematen daar bij horen. Door de juiste maat te kiezen verhoog je het draagcomfort!

Kies de juiste pasvorm

Geen mens is hetzelfde. De een heeft wel een buikje, de ander niet. Een ander heeft lange benen, terwijl de volgende juist weer korte, gespierde exemplaren heeft. Dat maakt dat dé ideale boxershort niet bestaat, omdat dit echt een persoonlijke keuze is. Wel kan het helpen om bij het kiezen van ondergoed te kijken naar je eigen lichaamsbouw, zodat je de ideale pasvorm kan kiezen. Heb je bijvoorbeeld een buikje? Dan is het aan te raden om te kiezen voor ondergoed met een lage tailleband. Of ben jij een sportman met gespierde bovenbenen? Dan kun je beter kiezen voor boxershorts met korte in plaats van lange pijpjes. Je zal zien dat je het ondergoed vindt met de voor jou ideale pasvorm, door rekening te houden met bovenstaande tips.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer