Zelf Kimchi Maken
Kimchi is een pittig recept wat je volledig naar eigen smaak kan aanpassen. Dit is een hele mooie basis om vanuit te gaan werken.
  Porties Prep Tijd
  2weckpotten 2uur
  Kook Tijd Passieve Tijd
  3minuten 2weken
  Porties Prep Tijd
  2weckpotten 2uur
  Kook Tijd Passieve Tijd
  3minuten 2weken
  Ingrediƫnten
  Instructies
  Kool prepareren
  1. Snij de Chinese kool in 4 stukken verwijder vieze bladeren en verwijder de harde kern zonder dat de bladeren uitklaar vallen. Spoel de kool schoon onder de kraan. Neem een grote bak waar de kool helemaal in past en onderwater gezet kan worden. Neem het zout en wrijf de kool in met het zout. Doe dit boven de de bak waar je de kool ook in onderwater gaat zetten. Doe de vier stukken in de bak en strooi de rest van het zout erover heen. Zet nu de kool onderwater voor minimaal 2 uur. Zorg ervoor dat alles onderwater staat. Dit kan door een bord op de kool te zetten.
  Pap voor de Kimchi
  1. Om de kruidenmix goed te laten hechten aan de Kimchi maak je een papje wat voor de binding zorgt. Doe 400 ml water in een pan en breng rustig aan de kook. Voeg wanneer het water warm is maar nog niet kookt de 4 el bloem toe. Er ontstaat zodra hij kookt een mooi papje. Blijf roeren zodat het niet verbrand en kookt 1 a 2 mintuten door zodat het een mooi glad papje is. Haal van het vuur af en laat het afkoelen. Snij nu de groenten.
  Kruidenmix maken voor de Kimchi
  1. Doe in een keukenmachine de afgekoelde pap. Voeg hier aan toe de knoflook, ui, gember, peer, suiker, pulled biber, paprikapoeder, vissaus en oestersaus. Mix dit tot een gladde saus.
  Kimchi maken
  1. Neem de kool na 2 uur uit het zoute water en spoel deze goed af onder de kraan. De kool is goed afgespoeld wanneer hij licht zout smaakt. Laat de kool even wat uitlekken. Neem nu de kruidenmix en voeg de rettich, wortel en bosui toe. Smeer nu alle bladeren van de kool goed in met de mix. Doe dit boven een bak en eventueel met handschoenen. Stop de delen goed vol. Stop vervolgens de kool in een grote weckpot. Verdeel de kool over de weckpotten en vul deze niet helemaal tot het randje. Deze moeten nu op het aanrecht voor 2 dagen tot hij gaat borrelen en pruttelen. Zet de potten daarna in de koolkast. Vanaf dat moment kan je hem eten. Echter voor een goed zuurtje laat hem in de koelkast nu 2 weken staan voordat je hem eet.