Sukade gegrild van de BBQ
Porties Prep Tijd
8personen 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
8personen 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 10minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Rub (smeer) je vlees in met peper en zout. Ik voeg zelf nog wat pit toe in de vorm van de pul biber.
  2. Verwarm je bbq met hierop een gietijzer rooster tot minimaal 200 graden.
  3. Leg nu het vlees op de warme bbq. Draai na 2,5 minuten (bij 220 graden) het vlees om en grill nu de andere kant voor 2,5 minuten.
  4. Draai het vlees nu weer om en leg hem een kwartslag gedraaid op het rooster. Zo krijg je die mooie ruitjes in het vlees. Dit is niet alleen mooier maar zorgt ook voor meer smaak. Nu weer voor 2,5 minuten en dan ook de andere kant 2,5 minuten.
  5. Nu is het belangrijk om de kerntemperatuur in de gaten te houden. Deze zegt alles over de garing van het vlees. 55 tot 58 graden voor medium rare (vind ik het lekkerste). 60 tot 63 graden voor medium verder door zou ik niet doen.
  6. Het belangrijkste en moeilijkste gedeelte komt nu. Laat je vlees rusten!! Minimaal 5 tot 10 minuten, zo kunnen alle vleessappen terug naar de kern trekken.
  7. Trancheer (in dunne plakjes snijden) het vlees. Let op dat je tegen de draad in snijd anders blijf je kauwen op het vlees. Bestrooi het vlees nog met een extra snuf zeezout en/of zwarte peper.