Oliebollen met bier: Grolsch Finale oliebol maken
Porties Prep Tijd
20-24oliebollen 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 60minuten
Porties Prep Tijd
20-24oliebollen 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 60minuten
Ingrediƫnten
VULLING
Instructies
  1. Doe de bloem, roomboter, bier, ei, gist, suiker en zout in een grote kom. Roer alles door elkaar en laat afgedekt op een tochtvrije plek 1 uur rijzen.
  2. Meng ik een kom de stukjes champignons, stukjes perzik, snufje kaneel en een beetje gedroogde peterslie. Voeg eventueel een snufje peper en zout toe.
  3. voeg na het rijzen de vulling aan het oliebollen beslag toe. Roer het geheel nog een keer goed door.
  4. Neem een grote zwarte (gietijzeren) pan en vul deze met frituurolie en verwarm de olie tot 180/185 graden. Als je olie op temperatuur is kan je voorzichtig met een ijslepel bollen beslag in de olie laten glijden. Ikzelf werkte liever met twee eetlepels.
  5. Na ongeveer 2 minuten zullen de oliebollen vanzelf omdraaien. Wanneer ze dit niet doen, moet je ze even helpen met een schuimspaan. Na 4 a 5 minuten in totaal zijn je oliebollen klaar en kan je ze uit het vet halen. Leg je oliebollen in een bak met keukenpapier erin.
  6. Serveer de oliebollen op een groot bord of schaal en bestrooi de bollen eventueel met poedersuiker.