tonijnburger
Porties Prep Tijd
1burger 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
2minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
1burger 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
2minuten 30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Maak eerst de salsa door de tomaatjes en radijsjes fijn te snijden. Pel en snipper de banaansjalot en meng dit door de tomaatjes en radijs. Meng er de olie en peper en zout naar smaak door.
  2. Controleer de tonijfilet op graten en hak het visvlees grof. Hak de anjovisfilets en de kappertjes fijn en meng met de wasabipasta door de tonijn. Vorm er een mooie burger van. Strooi het wasabi sesamzaad op een bordje en rol de zijkant van de burger erdoor. Leg de tonijnburger ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  3. Steek intussen de houtskool van je bbq aan en verwarm, indirect, tot een temperatuur van 225 graden. Leg het rooster in je bbq en plaats er een skillet op.
  4. Verwarm de zonnebloemolie in de skillet. Leg als deze heet is, de tonijnburger erin en bak de burger 1 minuut aan beide kanten. Sluit na elke handeling de deksel van je bbq.
  5. Snijd de avocado in plakjes en verdeel met de veldsla over de helft van je wrap. Leg de tonijnburger erop en bestrooi met Maldon zout en versgemalen peper naar smaak. Schep er wat van de salsa over en vouw de wrap dubbel.