Porchetta Ć  la Prime Uve van het spit
Porties
8personen
Porties
8personen
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Steek de bbq aan en verwarm tot een temperatuur van 150 graden. Haal het buikspek uit de koeling. Verwarm de mosterd en de helft van de Prime Uve in een gijtijzeren pan en laat, terwijl je voortdurend roert, rustig inkoken tot het de oorspronkelijke dikte van de mosterd weer heeft. Ris de blaadjes van de tijm en de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn.
  2. Leg het buikspek op de vetkant op je werkblad. Butterfly het spek door de vleeskant vanuit het midden van het vlees naar beide kanten horizontaal, tot bijna aan de zijkanten, in te snijden. Klap het vlees open en besmeer met het ingekookte mosterdmengsel en vervolgens met de honing. Verdeel de anjovisfilets en de fijngehakte kruiden erover. Haal het vel van de chorizo en verdeel dit in de lengte over het vlees. Druk de chorizo hierbij een beetje plat.
  3. Vouw het buispek dicht en rol deze op. Bind met slagerstouw op tot een rollade en rijg en bevestig hem aan het spit. (controleer van te voren even de ruimte die je aan het spit hebt) Bestrijk de rollade rondom met de zonnebloemolie en bestrooi vervolgens royaal met de chicken rub.
  4. Plaats de spitring op je barbeque en leg een flinke eikenhouten rookchunk op de gloeiende houtskool. Plaats het spit in de ring, sluit de deksel van je bbq en laat 1 uur garen.
  5. Haal na een uur het spit met het vlees uit de bbq, plaats een hitteschild en plaats het spit terug. Sluit de deksel en breng de temperatuur terug naar 130 graden. Laat de porchetta ongeveer 3 uur verder garen.
  6. Bestrijk de porchetta dan met de helft van de resterende Prime Uve Nere. Sluit opnieuw de deksel en bestrijk na 30 minuten met de overige Prime Uve Nere. Nu moet de porchetta nog ongeveer een half uurtje garen tot deze een kerntemperatuur van 68 graden heef bereikt. Meet deze alvast gedurende de bereiding. De exacte tijden zijn afhankelijk van de dikte van de porchetta.
  7. Haal de porchetta uit de bbq en van het spit en laat een kwartiertje rusten voordat je hem aansnijdt.