MuziekMuziek

KIETEL JE SMAAKPAPILLEN MET EVAN WILLIAMS SINGLE BARREL VINTAGE 2004.

Afgelopen september heb ik voor B4men een artikel geschreven over de heerlijke Evan Williams bourbons van Heaven Hill.

Een tijdje later kwam de importeur aanzetten met een fles Evan Williams Single Barrel Vintage 2004 met de woorden: “moet je dit eens proeven. Deze bourbon heeft 10 jaar op hout gelegen en is in oktober vorig jaar gebotteld.” Nou ik kan je zeggen dat dit een heel groot feest was voor mijn smaakpapillen. Evan Williams vult elk jaar een aantal flessen met Single Barrel Vintage. En elk jaar vallen die wel in de prijzen van één of meerdere prestigieuze concoursen. Dus je begrijpt dat dit niet zomaar een marketing product is, maar een heel serieuze onderneming van enthousiaste vakmensen die houden van hun werk en weten welke potentie hun whiskey’s hebben.

evan wil

Evan Williams Single Barrel Vintage whiskey’s

De Single Barrel Vintage whisky’s zijn het neusje van de zalm van Evan Williams. Heaven Hill Distilleries is in 1994 met deze uitgaven begonnen en het was vanaf het begin een heel groot succes. Sindsdien klimmen elk jaar de twee meesterdistillateurs Parker en Craig Beam naar de bovenste verdieping van het Warehouse van Heaven Hill in Bardstown om de beste vaten met bourbon te selecteren. Op de bovenste verdieping zit meer zuurstof in de lucht, is er meer ventilatie en meer zon. Hierdoor krijg je een kwaliteitswhiskey die keer op keer in de prijzen valt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de trotse Masters de presentatie van een nieuwe uitgave elk jaar groots vieren in de stad Louisville.

evanwilliams2004

Dus zoek je nog een prachtige bourbon voor de kerst of een mooi kerstcadeau voor een liefhebber? Zoek dan niet langer maar ga naar een whisk(e)yspecialist en koop deze Evan Williams Single Barrel Vintage 2004. Ook de prijs is heel aantrekkelijk voor deze verwenner.

evanwilliamssinglebarrel

Proefnotities: Evan Williams Single Barrel Vintage 2004

Evan Williams Single Barrel Vintage 2004: gedistilleerd in 2004 en gebotteld in oktober 2014.

Kleur: Licht goud;

Geur: Het heerlijke zoet van vanille en mais, kruiden, wat fris fruit en eiken;

Smaak: Lekkere pittige, soepele en volle smaak van mais, droogeiken en vanille. Licht zoet van Maple siroop, fris fruitig en wat munt;

Afdronk: Heerlijk lang, fruitig en lekker pittig.

Alcohol percentage: 43,3 %.

Prijs: € 44,95 Te koop bij de grotere Gall & Gall zaken, Mitra en zelfstandige speciaalzaken.

evan will

Deze Single Barrel Vintage is niet alleen een bewijs van de passie die de heren Beam hebben voor hun producten, maar ook dat er buiten Schotland prachtige whiskey’s worden gemaakt. Gelukkig worden die door de reislust van een aantal mensen ook wel opgemerkt en verschijnen dan soms in de Nederlandse speciaalzaken. Gelukkig maar want bij Heaven Hill Distilleries zijn ze wel trots op hun bourbons maar ze zijn ook heel bescheiden en dat siert ze.

Jos Huffmeijer Le Nez Promotion voor www.b4men.nl

Jos geretoucheerd en in gekleurd

Geniet maar drink met mate. Nog géén 18 jaar? Dan géén alcohol.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer