MuziekMuziek

JOHNNIE WALKER MAAKT EEN PERFECTE LANDING OP SCHIPHOL.

Afgelopen vrijdag, 27 mei, werd op Schiphol het Johnnie Walker House officieel geopend. Hiermee heeft dit whiskyhuis zijn eerste “huis” in Europa en zijn vijfde in de wereld. De bedoeling van deze huizen zijn om reizende whiskyliefhebbers de mogelijkheid te geven om het vakmanschap en de kwaliteiten van Johnnie Walker whisky’s beter te leren kennen. Het is dan ook een hele leuke ervaring om in dit “huis” rond te lopen. Het “huis” heeft twee verdiepingen en het ontwerp bevat alle elementen die met whisky te maken hebben zoals koper, water, gerst, turf en eikenhout. Het Johnnie Walker House vertelt ook de geschiedenis van dit beroemde whiskymerk. In de winkel op de begaande grond zijn er exclusieve collecties te koop die je bij een slijter niet zal vinden, zoals de Master Blenders Collectie, de Epic Dates en de Zodiak Collecties. Er staat ook een nosing tafel waar je de geuren en aroma’s van de Johnnie Walker whisky kan opsnuiven. Het plafond geeft de kunst van het blenden weer zoals zij dat bij dit huis doen. Wat ook heel leuk is: er is speciaal voor het Schiphol-House een Blue Label Casks Edition gemaakt. Deze bijzondere whisky zit in een fles die ontworpen is door de Nederlandse kunstenaar Merijn Hos. De illustratie geeft Johnnie Walker weer die in een grote klomp van Schotland naar Schiphol reist. Alle voor Nederland kenmerkende iconen zijn hierop weergegeven in een soort van Delfts-blauw tableau.

JohnnieWalker_d4e4115 JohnnieWalker_d4e4154 4

De etage van het “huis” heeft een privébar voor de Johnnie Walker Members. Het mooie hiervan is dat je in alle rust kunt genieten van een glaasje heerlijke Johnnie Walker whisky voordat je de hectiek van alle dag weer ingaat. Maar je kan ook een tasting doen van een aantal bijzondere Johnnie Walker whisky’s onder de deskundige uitleg van de gastheer.

Natuurlijk moest er ook getoost worden op “de landing” van dit bijzondere “House”. En dat deden we met een nieuwe en prachtige limited edition de “Island Green”. Deze whisky toont hoe geweldig mooi de kunst van het blenden voor Johnnie Walker kan zijn in al zijn finesses.

JohnnieWalker_d4e4281 JohnnieWalker_d4e3860

Kortom, reis je binnenkort vanaf Schiphol of kom je hier op aan, trek dan extra tijd uit voor een bezoek aan dit “House” in Lounge 2. Dit is zeer beslist de moeite waard en voor een whiskyliefhebber eigenlijk een must.

Jos Huffmeijer, Le Nez Promotion voor www.b4men.nl

Jos geretoucheerd en in gekleurd

Geniet, maar drink met mate. Nog géén 18 jaar? Dan géén alcohol.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer