MuziekMuziek

ARDBEG HAAR TREKT EEN ROOKGORIJN OP IN EEN AMSTERDAMSE WHISKYBAR.

Producenten en marketingbureaus verzinnen soms de gekste dingen om een grotere beleving van een drank te bewerkstelligen. Soms heeft het wel enige relevantie met de drank, maar ik vraag mij wel vaak af of het product dat dan wel nodig heeft.

Ardbeg Haar

Ardbeg Haar

Zo heeft Ardbeg deze week een concept geïntroduceerd waarin de Schotse zeemist (Haar) een hoofdrol speelt. Op de bar van J.D. Williams Whiskybar in Amsterdam (een aanrader!) stonden karaffen met kristallen op de bodem. Als je in de karaf de Ardbeg whisky schenkt ontstaat er een reactie waardoor de whisky gaat dampen. De damp verspreidt de karakteristieke geuren van deze whisky. Maar je kan de damp ook opvangen / schenken in een glas en die dan met een speciaal rietje opzuigen. Dit hele ritueel moet dan een grotere beleving geven bij het drinken van deze whisky’s.

Ardbeg Haar bezorgt de brandweer grijze haren.

Zo werden wij dus ontvangen in de whiskybar waar de karaffen al volop aan het werk waren. Het was al aardig mistig en de geuren van de Ardbeg whisky waren duidelijk waarneembaar. Helaas missen rookmelders een neus en nemen alleen rook waar. Het duurde dus niet lang voordat de brandweer de nauwe straatjes in de binnenstad had doorploegd en in de Prinsenstraat verscheen. Duidelijk was wel dat zij het concept niet konden waarderen en verlieten na uitleg enigszins chagrijnig weer het pand.

image

Ardbeg Haar niet drinken maar opzuigen

Ook het opzuigen van de Haar met het rietje gaf de meeste bezoekers het gevoel met iets illegaals bezig te zijn. Wat ik wel sensationeel vond was het drinken van de Ardbeg whisky waarop de Haar was “gelegd”. Hierdoor werden de geuren en smaken van de whisky flink versterkt wat een hele aangename ervaring gaf.

Innovatieve concepten zoals deze kunnen een bijdrage leveren aan het plezier bij het drinken van de whisky. Maar ik zou er niet blij mee zijn als ik in de bar zit te genieten van een mooie bourbon en er komt een wolk Schotse zeemist voorbij. Dus, leuk geprobeerd maar ik denk dat binnen niet al te lange tijd de karaffen in de magazijnen verdwijnen. En laten we eerlijk zijn, Ardbeg whisky’s zijn mooie stoere Islay Malts die niets meer nodig hebben dan glazen en liefhebbers.

image

Jos Huffmeijer, Le Nez Promotion voor www.b4men.nl

10433076_687460724640552_1524544006027611126_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geniet, maar drink met mate. Nog géén 18? Dan géén alcohol.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer