MuziekMuziek

Villa Massa Limoncello Pepernoten recept

Soms krijg je een perspakket binnen waarvan het water je meteen in de mond loopt. Afgelopen vrijdag kreeg ik een perspakket binnen met een fles Villa Massa en een recept om Villa Massa pepernoten te maken. Zoals jullie weten maken wij altijd onze eigen recepten en krijgen jullie ook altijd foto’s te zien van de bereiding. Zo niet deze keer. Omdat het pakket pas vrijdagmiddag laat binnen kwam en er verder niet de ingrediënten bijzaten om de pepernoten meteen te kunnen maken zijn we er niet aan toe gekomen om het zelf te maken. We hebben nog wel de ingrediënten in huis gehaald en het was eigenlijk de bedoeling dat Marie Louise ze zaterdag zou maken, maar helaas was zij geveld door een migraine aanval. Hoe ze proeven weten we gelukkig wel, want het persbureau was zo slim geweest om alvast een zakje Villa Massa pepernoten bij te voegen. Geloof me, die zijn lekker!!!!!

pc030292

Wat heb je nodig voor de Villa Massa Pepernoten

Villa Massa Limoncello

250 gram zelfrijzend bakmeel

3 el koek/speculaaskruiden

snufje zout

200 gram stroop

100 gram koude roomboter, in blokjes

200 gram witte chocolade

Hoe maak je de Villa Massa Pepernoten klaar

  1. Zeef het bakmeel boven een kom
  2. Meng de koek/speculaaskruiden en het zout erdoor
  3. Voeg de stroop en boter in blokjes toe en kneed tot een deegbal
  4. Pak in met vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast
  5. Verwarm de oven voor op 170 graden
  6. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 rolletjes van 1 cm dik van
  7. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje
  8. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de balletjes licht aan.
  9. Bak de pepernoten ca. 12 minuten in de oven
  10. Laat de pepernoten helemaal afkoelen voordat je verder gaat met de volgende stap
  11. Snijd de chocolade in dutjes en verwarm de chocolade au bain marie
  12. Voeg een scheut of scheutje Villa Massa Limoncello toe
  13. Leg de pepernoten op een vork en doop ze in de Limoencello-Chocolade mengsel
  14. Leg de pepernoten op een bakpapier tot de chocolade hard is geworden

Wij wensen iedereen een hele fijne pakjes avond of middag toe en geniet van deze heerlijk pepernoten. (of kruidnoten, what’s in a name 🙂 )

pc030294 pc030293 pc030301 pc030300 pc030297

*dit recept is op vrijwillige basis geschreven, wij worden hier niet voor betaald

 

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer