Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+

Ik heb pas geleden een ontzettend leuk boek mogen reviewen voor de blog en daar staan echt mega lekkere recepten in. Wil je meer over dit *boek lezen, klik hier!

Eén van die recepten is een Sticky Brownie met Guinness bier. Deze sprak mij meteen al aan en toen ik voor St Patrick’s Day een Guinness opgestuurd kreeg wist ik dat ik meteen aan de slag moest met dit recept. De eerste vraag die waarschijnlijk in je opkomt is “hoeveel proef je het bier”? Uiteraard proef je het bier, want de Guinness die ik gebruikt heb in dit recept is behoorlijk stevig qua smaak. Echter geeft dit juist een stoere smaak aan de brownie! Ben je meer een echte zoetekauw, dan kan je ook een zoeter bier gebruiken. Bier zorgt in dit recept ervoor dat je een heerlijke luchtige brownie krijgt. Wat ontzettend balen was, is dat ik deze brownie het liefst op de BBQ klaar wilde maken maar mijn kolen waren op!!! Stom Stom Stom!!!

Wat heb je nodig voor de Sticky Brownie met Guinness

250 gram pure chocolade

250 gram roomboter

300 gram bruine suiker

1 snufje zeezout

1 vanillestokje

2 tl oploskoffie (espresso)

3 eieren

100 ml Guinness

200 gram zelfrijzend bakmeel

Hoe maak je de Sticky Brownie met Guinness klaar

  1. Hak de chocolade grof
  2. Smelt boter in een pan en voeg de gehakte chocolade toe
  3. Roer alles goed door elkaar met een houten lepel tot de chocolade gesmolten is
  4. Voeg de suiker en het zeezout toe en roer nogmaals goed door
  5. Haal de pan van het vuur
  6. Snijd het vanille stokje open en schraap het merg eruit
  7. Roer het vanillestokje, merg en de oploskoffie door de chocolade saus
  8. Klop de eieren los in een grote kom
  9. Haal het vanillestokje uit het chocolademengsel en roer het mengsel en de Guinness door de eieren
  10. Zeef het bakmeel boven de kom en spatel dit door het beslag
  11. Giet het deeg in een brownievorm voor in de oven of een aluminiumvorm voor op de BBQ
  12. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de brownie in 25/30 minuten gaar (bij mij duurde het langer, maar mijn oven gaat het hoogstwaarschijnlijk eerdaags begeven want hij heeft wel meer kuren)
  13. Bak je de brownie op de BBQ volg dan onderstaande stappen.
  14. Verwarm de BBQ tot een constante temperatuur van 200 graden
  15. Zet de bakvorm op het rooster van de BBQ en doe de deksel erop
  16. Rooster de brownie in 25 minuten gaar
  17. Laat hem afkoelen en snijd hem in stukken

Deze brownie gaat bij ons in ieder geval op de favorieten lijst en zal vaker klaargemaakt gaan worden.

*Het recept Sticky Brownie met Guinness komt uit Bier. Leven in de brouwerij, 2016, ImageBooks.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+