Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Ik ben zelf echt gek op Spaanse tortilla en vind het daarom ook jammer dat het jaaaaaren geduurd heeft voordat ik weer tortilla gegeten heb. Voor onze andere blog  Familie over de Kook heeft Marie Louise deze Spaanse tortilla gemaakt met een zelfgemaakte aioli. Gelukkig was deze zo goed gelukt, dat tegenwoordig Spaanse tortilla’s weer vaker op het menu staan thuis.

Recept Spaanse tortilla

Benodigdheden:

  • 2 grote kruimige aardappels
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 150 gram chorizo
  • 6 eieren
  • 1,5 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 handje verse peterselie
  • zout en peper
  • 50 gram geraspte kaas

Bereiding:

Schil de aardappel en snijd deze in dunne schijfjes. Snijd de ui in halve ringen, snijd de knoflook fijn, de rode paprika en reepjes en de chorizo in blokjes. (ik haal zelf het velletje van de chorizo)

Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan en bak hierin de aardappelschijfjes, de paprika reepjes en de knoflook met een snufje peper en zout in 10-15 minuten gaar met de deksel op de pan. Vergeet niet tussendoor het geheel om te scheppen.

Mix ondertussen in een grote mengkom de 6 eieren met 1 handje vers gesneden peterselie en een snufje peper/zout.

Als de aardappels gaar zijn, voeg dan de blokjes chorizo toe en 1,5 tl gerookte paprikapoeder. Bak het geheel voor 3 minuten op hoog vuur. (het is niet erg als de aardappels wat uit elkaar vallen)

Voeg het aardappel/chorizo mengsel toe aan het eimengsel en roer dit goed door elkaar

Verhit een scheutje olijfolie in een oven bestendige koekenpan en giet het aardappel/ei mengsel in de pan. Bak ongeveer 5 minuten tot de randen zijn gestold. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en zet de pan voor 5-7 minuten in de oven. Laat de tortilla iets afkoelen alvorens je hem omdraait op een bord. Serveer met een salade en zelfgemaakte aioli.

Serveer de Spaanse tortilla met zelfgemaakte aioli

Recept Aioli

Benodigdheden: 

  • 1 eidooier
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 50 milliliter olijfolie mild
  • 2 theelepels citroensap
  • 1/2 theelepel mosterd
  • peper en zout

Bereiding:

Doe de eidooier met de geraspte knoflook, 2 tl citroensap, 1/2 tl mosterd en een snufje peper/zout in een mengbeker. Voeg al mixend beetje bij beetje de olijfolie toe. Breng op smaak met eventueel extra peper en/of zout.

Spaanse tortilla met chorizo, paprika en kaas

Check onze Kookblog Familie over de Kook voor meer lekkere recepten. Zie hieronder een aantal foto’s van gerechten wat wij daar klaargemaakt hebben. 

Mexicaanse Tostada met kruidig gehakt, bonen en een frisse salsa

Bij ons staat deze Surinaams stoofpot regelmatig op tafel. Wie weet binnenkort bij jou ook. Njang Sweetie/Eet Smakelijk!

Maaltijdsalade met aardappel, ei, tomaat, avocado, kruidige kip, paprika, Parmezaanse kaas en frisse kerriedressing

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest