Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Zoals jullie weten ben ik een paar maanden geleden op persreis voor Davidoff sigaren naar de Dominicaanse Republiek geweest. Ik moest daarvoor een paspoort aanvragen omdat die van mij verlopen was. Om een paspoort aan te vragen heb je natuurlijk ook een pasfoto nodig. Nu is het nog best lastig om fatsoenlijk op een pasfoto te staan, er mag namelijk niet zoveel meer tegenwoordig…”stel je voor dat je lachend op een foto staat”, dat kan natuurlijk niet!!

DSC03599

Hoe kan je ervoor zorgen dat je pasfoto geen mug shot wordt

1. Maak je pasfoto in een photobooth, dat is zo’n hokje waar je zelf foto’s kan maken. Huh, maar waarom daar??? Het handige van zo’n photobooth is dat de belichting er goed is en je kunt jezelf zien op het scherm, zo kan je zelf bepalen of de foto leuk is of niet. Houdt er wel rekening mee dat je niet lachend op de foto mag staan. Vindt je het lastig om zelf een foto te maken, dan kan je natuurlijk altijd pasfoto’s laten maken bij een winkel. Een voordeel daarvan is dat zij precies weten wat wel en niet mag op een pasfoto voor officiële reisdocumenten.

2. Zorg ervoor dat je goed uitgeslapen en uitgerust bent, van donkere kringen onder je ogen wordt niemand knapper.

3. Doe je kapsel goed in model, ga desnoods vlak voor het maken van de pasfoto naar je kapper. Zo weet je zeker dat je haar goed zit. Heb je langer haar, dan moet je er wel voor zorgen dat je haar goed achter je oren zit. Je oren moeten namelijk zichtbaar zijn op de pasfoto.

4. Kijk recht in de camara, ontspan en probeer te smizen (lachen met je ogen). Dit is echt moeilijker dan je denkt, dus een beetje oefenen thuis kan geen kwaad. Zorg ook dat je rechtop zit, houdt je schouders naar beneden en je steek je kin ietsjes naar voren(anders heb je een onderkin).

DSC03597 DSC03598 DSC03595

Aan welke regels moet je pasfoto voldoen

1. Het moet een lichte achtergrond hebben

2. Het moet in kleur zijn en scherp

3. De foto mag van niet te dichtbij gemaakt zijn

4. Er mag geen flits of zon zichtbaar zijn op je gezicht

5. Kijk recht in de camera

6. Je ogen moeten volledig zichtbaar zijn

7. Houdt je mond gesloten

8. Laat geen haar voor je ogen hangen

9. Je ooraanzet moet zichtbaar zijn

10. Zorg voor contrast tussen je kleding en de achtergrond (geen witte kleding tegen een witte muur)

11. Je mag geen hoofdbedekking dragen

12. Getinte glazen zijn niet toegestaan

DSC03591

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.