Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Deze Mexicaanse Tostada met kruidig gehakt, bonen en een frisse salsa is echt een super lekker recept. Het lijkt een beetje op een pizza maar in plaats van pizzadeeg te gebruiken, gebruik je een wrap/tortilla. Het lekkerst is natuurlijk om zelf je wraps te maken, het recept voor zelfgemaakte wraps vind je hier. Bij ons staat deze tostada inmiddels regelmatig op het menu en waarschijnlijk binnenkort bij jou ook!

Recept Mexicaanse Tostada

Ingrediënten:

  • 4 wraps
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 300 gram gehakt
  • 1 blikje zwarte bonen mag ook kidneybonen zijn
  • 1 blikje mais
  • 5 tomaten in blokjes gesneden
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 50-75 gram geraspte kaas
  • 2 avocado’s
  • 1 handje verse koriander fijn gesneden
  • 1/2 komkommer in blokjes gesneden zonder zaadlijst
  • olijfolie
  • peper en zout
  • chilipeper
  • citroensap
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
Instructies: 
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de uien glazig met een snufje peper en zout. Voeg de knoflook, sambal, paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder en kerriepoeder toe en bak dit even kort mee. Voeg dan het gehakt toe en bak het gehakt goudbruin en gaar.
  3. Voeg vervolgens de 3/4 deel van de blokjes tomaat toe en bak dit op middelhoog vuur voor 3 minuten mee.
  4. Leg de wraps op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel over de wraps het gehaktmengsel, de bonen, mais en bestrooi met de geraspte kaas.
  5. Bak de “tostada’s” ongeveer 5 minuten in de oven.
  6. Maak ondertussen de saus: Meng 4 grote eetlepels Griekse yoghurt met een scheutje citroensap, 1 tl chilivlokken, peper en zout.
  7. Als de wraps klaar zijn, bestrooi ze dan met de blokjes avocado, tomaat, koriander en een flinke eetlepel van de frisse Griekse yoghurt saus.
     

MEXICAANS ETEN

De Mexicaanse keuken is één van onze favoriete keukens. Mexicanen gebruiken veel specerijen, veel kruiden en de gerechten zijn vaak ook lekker pittig. Met deze Tostada eet je eigenlijk ongemerkt ook veel groenten. De salsa maakt het geheel lekker fris en een klodder zure room, crème fraîche of yoghurt geeft een mooie balans aan de Tostada.

Serveer de Tostada met een lekkere klodder crème fraîche, zure room of Griekse yoghurt. Dit ziet er toch super lekker uit! Dat vond de Telegraaf ook 🙂 Pas geleden werd ik namelijk benaderd of ze deze foto mochten gebruiken in de speciale uitgave van VRIJ die op zaterdag bij de Telegraaf zit. Uiteraard zeggen we daar geen nee op!

Mexicaanse tostada met kruidig gehakt, bonen en een heerlijke frisse salsa.

Wil je meer lekkere recepten klaarmaken? Neem dan ook eens een kijkje op onze kookblog Familie over de Kook!  

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest