Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Ovenschotels, wij zijn er gek op. Nu zijn wij sowieso al gek op eten maar ovenschotels hebben een speciaal plekje, wij vinden dit het ultieme comfort food. Ook voor dit gerecht geldt dat het ABSOLUUT niet mager is, er gaat namelijk een heleboel kaas in en over. Ben je in Januari begonnen met een gezond dieet dan moet je deze zeker klaarmaken, dan weet je meteen dat je stopt met je dieet ๐Ÿ™‚

DSC05961

 

Wat heb je nodig voor de Mexicaanse ovenschotel

700 gram gehakt, ik gebruikte mix van lam en rund

4 punt paprika’s

3 uien, fijngesneden

3 tn knoflook, fijngesneden

1 blik tomatenstukjes

olijfolie

1 blikje mais (ik heb niet het hele blikje gebruikt)

1 blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt

1/2 flesje bock bier

half bosje peterselie, fijngehakt zonder stelen

1 el sambal, ik gebruik altijd sambal badjak

1,5 tl komijnpoeder

1 el paprikapoeder

2 tl kerriepoeder

6 el ketchup (staat niet op de foto)

75 gr geraspte cheddar kaas

75 gr geraspte jong belegen kaas

DSC05975 DSC05979

Voor bij de Mexicaans ovenschotel

zak tortilla chips

1 avocado

2 el citroensap

peper/zout

6 el Turkse of Griekse yoghurt

1 tl chili vlokken

1 el citroensap

1 el goede olijfolie

DSC05963 DSC05965 DSC05968 DSC05972 DSC05974

Hoe maak je de Mexicaanse ovenschotel klaar

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Vet een ovenschaal in
  • Halveer de punt paprika’s en haal het binnenste eruit
  • Leg de paprika’s in de ovenschaal en besprenkel met wat extra olijfolie
  • Bak de paprika’s voor ongeveer 15 minuten en haal ze dan uit de oven
Ga verder met de vulling, laat de oven wel aan op 175 graden
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie en fruit de uien met de knoflook
  • Voeg 1 el sambal, 1,5 tl komijnpoeder, 1 el paprikapoeder en 2 tl kerriepoeder toe en bak de kruiden even kort mee
  • Voeg daarna het gehakt toe en bak het gehakt mooi goudbruin
  • Schenk een 1/2 flesje bock bier bij het gehakt en laat het bier een klein beetje verdampen
  • Voeg dan de fijngehakte peterselie, de kidneybonen, mais en het blikje tomatenstukjes toe en laat 20-25 minuten sudderen zonder de deksel op de pan
  • Voeg na 20-25 minuten een de helft van de cheddar en jong belegen kaas toe en roer goed door het gehaktmengsel
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Giet het gehaktmengsel over de paprika’s
  • Strooi de rest van de cheddar en jong belegen kaas over de ovenschotel
  • Bak de ovenschotel in 15-20 minuten en gebruik de laatste 5 minuten de grill stand, zo krijgt de kaas een mooi goudbruine kleur
Maak nu de snelle guacamole en yoghurt dip klaar

DSC05975 DSC05976 DSC05978

guacamole:

  • halveer de avocado, haal de pit eruit en knijp de avocado uit zijn schil
  • prak de avocado met een vork en breng op smaak met flink wat zeezout, peper en 2 el citroensap

DSC05979 DSC05980 DSC05982yoghurt dip:

  • Doe 6 el Turkse of Griekse yoghurt in een schaaltje
  • Voeg daar 1 tl chili vlokken en 1 el citroensap aan toe
  • Breng op smaak met zeezout/peper
  • Besprenkel 1 el olijfolie eroverheen en bestrooi met wat overgebleven peterselie

Serveer de ovenschotel met de tortilla chips, guacamole en yoghurt dip

DSC05983 DSC05984 DSC05985 DSC05986 DSC05988

BUEN APETITO!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.