Een goede jeans is heel belangrijk om te hebben als basis voor je outfits. Nu zijn er heel veel verschillende soorten jeans en net zoveel verschillende merken, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ik krijg als blogger heel veel berichten binnen van nieuwe merken en zo werd mijn aandacht naar Mavi Jeans getrokken. Ik heb daarom een mail gestuurd naar Mavi Jeans met de vraag of ik kon kennis maken met het merk. Daarop kreeg ik een broek opgestuurd om echt te kunnen ervaren wat het merk inhoud. Super cool natuurlijk en ik zo kan ik een eerlijke mening geven over de jeans.

mavi jeans logo

Mavi jeans

Mavi jeans bestaat sinds 1991 en komt uit Istanbul. Het is daarmee het eerste Turkse jeans merk wat over heel de wereld te verkrijgen is. Nu is Turkije geen kleine speler als het gaat om kleding, heel veel katoen en kleding komt daar vandaan. Daar weten ze dus al heel lang hoe ze goede en mooie kleding moeten maken. Mavi Jeans is in de afgelopen jaren heel hard gegroeid en is een serieus merk op het gebied van Jeans.

image

Mavi Jeans Yves by B4men.nl

image

Mavi Jeans Yves by B4men.nl

 

Mijn Mavi Jeans

Ik heb verteld dat ik een jeans heb gekregen om zelf te kunnen ervaren hoe het merk bevalt. De broek is van het model Yves, dit model is een skinny jeans en zit laag op de heupen. Ik ben sinds een jaar of twee gewend aan de skinny jeans en wil sindsdien ook niet meer anders (nou ja, bijna niet meer). Ik vind een normale jeans nu al snel te wijd en daardoor een beetje saai ogen. Nu heb je skinny en skinny natuurlijk, de Mavi Jeans die ik heb is wel skinnny maar niet super. Dat wil zeggen, hij is niet super strak rond je kuiten maar hij “flubbert” in ieder geval niet. Iets wat mij echt opviel is de dikke stof van de broek. Hij heeft daarom heel even nodig om hem goed in te lopen, maar daarna heb je echt een heel lekkere broek, die jaren mee gaat. De wassing is heel donkerblauw, heel mooi, maar niet wat ik zelf zo snel zou kiezen. Ik ga meestal voor een lichte jeans. Het maakt de jeans wel tot een echte winter jeans. De broek is door de kleur en wassing heel goed op twee manieren te dragen. Ik draag hem stoer met een cool shirt en leren jack of juist wat netter met een overhemd en nette schoenen.Β Ik ben echt heel erg blij met de jeans en kan hem zeker iedereen aanraden en NEE ik krijg absoluut geen geld om dit te zeggen.

DSC08462

Mavi Jeans Yves stoer gedragen!!| B4men.nl

DSC08468

Mavi Jeans Yves stoer gedragen!!| B4men.nl

DSC08709

Mavi Jeans Yves netjes gedragen!!| B4men.nl

DSC08712

Mavi Jeans Yves netjes gedragen!!| B4men.nl

 

Prijzen en beschikbaarheid

Het leuke van Mavi Jeans is dat ze heel betaalbaar zijn. De meeste broeken kosten rond de €79.- een heel acceptabele prijs. De broeken zijn in Nederland goed te verkrijgen bij de grote warenhuizen en ook online zijn ze in ruime keus te koop.

Schermafdruk 2015-02-03 18.00.58