Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Kip Tandoori is een kip gerecht wat eigenlijk iedereen wel lust. Wat ik alleen jammer vind, is dat de meeste mensen kiezen om dit gerecht klaar te maken met pakjes en zakjes. Zelf maken is zoveel gezonder, maar het belangrijkste…het is zoveel veel lekkerder en echt niet moeilijk! Voor meer heerlijke recepten kijk dan ook een keertje op onze nieuwe foodblog Familie over de Kook.

kip tandoori

Kip Tandoori zelf maken

Je kan dit gerecht zo pittig maken als je zelf wilt. Wil je het niet zo pittig voeg dan niet zoveel rode peper toe. Wil je het juist wel pittig… voeg dan juist wat meer peper toe.

Dit gerecht is voor 4 personen

Je moet wel rekening houden met het marineren van de kip, dit is namelijk het lekkerst als je dit een dag van te voren doet.

Wat heb je nodig voor de kip tandoori:

*4 kipfilets
* 2dl griekse/turkse yoghurt
* 2 tenen knoflook, geperst
* 1/2 of 1 tl chilipoeder
* 1 tl gerookte paprikapoeder(als je dit niet hebt, gewone is prima)
* 1/2 tl korianderpoeder
* 1 tl gemberpoeder
* 1 tl kurkuma
* zout/peper
* 1 rode peper, fijngesneden
* citroensap
* 2 flinke eetlepels tomatenpuree
* 4 naan broden
* (salade naar keuze)

naanbrood

Hoe maak je de kip tandoori klaar:

–  Maak de marinade, dit doe je door alle kruiden te mengen met  klein beetje citroensap, de tomatenpuree en de yoghurt en breng dit op smaak met wat peper en zout.
– Snijd de kipfilet in reepjes en leg de reepjes in de marinade…dek het mengsel af met plastic folie, zet het in de koelkast en laat minimaal 8 uur marineren.
– Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft, dan leg je de kip met het yoghurt mengsel in een ingevette ovenschaal en bak dit in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 40-45 minuten.
– Serveer de kip met een lekkere salade, naan brood en een flinke lepel yoghurt.
 

Je kan dit gerecht natuurlijk ook met rijst eten

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

4 reacties

    • admin

      Bij mij gebeurt dat de ene keer ook en de andere keer niet, heel vreemd. Het schijnt dat als je wat bindmiddel toevoegt aan de yoghurt je er geen last van hebt.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.