Ik had er vorig jaar al over geschreven, maar het lijkt alsof iedereen er een beetje aan moest wennen, een denim zonnebril. Ik ben met die van mij echt super blij en het is één van mijn meest gedragen zonnebrillen. Als ik hem draag krijg ik ook veel vragen erover en leuker nog, ik krijg ook veel complimenten. Wie wil dat nu niet. Het leuke vind ik dat niet iedereen het mooi vind en daarom dus ook niet veel gedragen word. Ik moet er dus waarschijnlijk nog even van genieten, want ik verwacht dat deze zomer en helemaal volgend jaar zomer 2017,  je echt veel meer zonnebrillen gaat zien gemaakt van denim.

P6161240

Denim zonnebril

Een montuur opgebouwd uit denim hoe kan dat dan?  Tegenwoordig is het helemaal hip om een montuur te dragen uit materiaal wat je normaal gesproken niet zag. Denk aan de houten en stenen monturen. Deze monturen zijn wel allemaal van een stevig materiaal, dus hoe krijg je dat gedaan met een montuur van denim? Het montuur van de meeste denim zonnebrillen zijn opgebouwd uit allemaal laagjes, die verlijmd zijn met een speciale lijm wat het materiaal versterkt. Op deze manier krijg je dus (ook) een sterk en stevig montuur, wat er ook nog eens super vet uitziet!

P6161244

is denim dan ook wel echt denim

Ja, met al zijn eigenschappen.  Ook de slijtage en het verkleuren op plekken waar hij bijvoorbeeld de huid raakt en zo meer vet opneemt. Klinkt niet echt positief zou je denken, maar net als bij jouw spijkerbroek, wil je dat hij gaat leven. Daardoor wordt het namelijk echt jouw jeans! Zo is dat ook met een denim zonnebril. Doordat hij gaat verkleuren en slijtage plekken krijgt, maakt het 100% uniek en 110% eigen. Wel belangrijk om te weten is dat de slijtage alleen op het eerste laagje denim zal zijn en de kwaliteit van het montuur zal er niet onder gaat lijden.

Dit is mijn denim zonnebril

P6211390P6211433 P6211429