Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Dit keer een broodje en wat voor een broodje. Een echt stoer stokbroodje met hete kip en vlammende pindasaus. Dit recept is zeker niet geschikt is voor watjes. Super lekker, Super vers en Super heet! We kunnen wel wat opwarming gebruiken met het koude en natte weer van de afgelopen tijd.

Jullie weten inmiddels wel dat wij van lekker eten houden. Lekker eten hoeft echter niet per se eten te zijn wat een lange bereidingstijd nodig heeft en waar je uren voor in de keuken moet staan. Een broodje als avondmaal is echt ondergewaardeerd en wij willen daar verandering in brengen. 

RECEPT BROODJE HETE KIP MET VLAMMENDE PINDASAUS

INGREDIËNTEN: 2 PERSONEN

2 flinke eetlepels pindakaas
1,5 eetlepel sambal badjak (extra heet)
flinke scheut ketjap manis
1 flinke eetlepel donker bruine basterdsuiker
warm/heet water
2 kipfilets, in kleine blokjes gesneden
scheutje ketjap manis
2 eetlepels honing
1,5 eetlepel sambal badjak extra heet
1/4 komkommer, in dunne plakjes gesneden
bakje taugé
vers stokbrood

INSTRUCTIES

Begin met het maken van de kip.
Zet een hapjespan op middelhoog vuur.
Doe daar een scheut olijfolie en 50 gram roomboter in.
Bak de kipfilet blokjes kort aan en breng op smaak met zout en peper.
Voeg dan een scheut(je) ketjap manis, 2 eetlepels honing en 1,5 sambal badjak toe.
Bak op middelhoog vuur met de deksel op de pan voor ongeveer 3 minuten.
Haal de deksel van de pan en bak de kip tot het mooi gaat karameliseren.
Haal de pan van het vuur en ga verder met de pindasaus maken.
Pak een kleine steelpan en meng 2 flinke el pindakaas met 1,5 el sambal badjak ,1 el bruine suiker en een flinke scheut ketjap manis. 
Voeg beetje bij beetje warm/heet water toe, tot je de juiste substantie naar keuze hebt.
Verhit te pindasaus verder op laag vuur.
Snijd het stokbrood open, leg hier plakjes komkommer op en beleg met de hete kip.
Schep er een behoorlijke hoeveelheid pindasaus over.
Bestrooi met de taugé en klaar is je stokbrood met hete kip en vlammende pindasaus.

TIP: Ook lekker om wat ui, knoflook en champignons toe te voegen aan de kip

Kipfilet met sambal, honing en een scheutje ketjap. In plaats van kipfilet is het ook lekker om kippendijen te gebruiken.

Broodje het kip met vlammende pindasaus. Gewoon niet te moeilijk maar wel super lekker.

WIL JE MEER LEKKERE RECEPTEN KLAARMAKEN? KIJK DAN OOK EENS OP ONZE NIEUWE KOOKBLOG FAMILIE OVER DE KOOK!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest