Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Deze kippenvleugels zijn echt niet voor watjes! Ze zijn pittig door de sambal en rokerig door de Laphroaig Select whisky. Dit is echt de ultieme bbq snack en je kan er niet genoeg van maken. De volgende dag zijn ze trouwens misschien nog wel lekkerder. Verder maak ik er niet teveel woorden aan vuil behalve dat je ze echt MOET proeven!

Recept kippenvleugels in Laphroaig Select en Cola

kippenvleugels in Laphroaig Select en Cola
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 50 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 50 minuten
kippenvleugels in Laphroaig Select en Cola
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 50 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 50 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Meng in een grote mengkom de sambal, cajunkruiden, whisky, knoflook, ketchup en de cola. Voeg de kippenvleugels toe en laat de vleugels minimaal 60 minuten marineren.
  2. Zet een stoofpan op het vuur en voeg de kippenvleugels met marinade toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het 50 minuten zachtjes pruttelen met de deksel niet helemaal gesloten. Laat nu de kippenvleugels met marinade helemaal afkoelen, dit zorgt ervoor dat de saus iets kan indikken.
  3. Zet de BBQ aan. Zorg voor voldoende marinade op de kippenvleugels en bak de vleugels op de BBQ gaar.
Deel dit Recept

 

Kippenvleugels op de BBQ

Deze vleugels zijn echt de ideale BBQ snack! Wij hebben ze al heel vaak gemaakt als we visite krijgen en ze zijn altijd als eerste op. Ik lieg dus echt niet als dat ik zeg dat je nooit genoeg kan maken. Je moet alleen wel even rekening houden met de bereidingstijd, dit vraagt namelijk even wat tijd. Het beste kan je de kippenvleugels s’morgens klaarmaken als je ze s’avond wilt eten. Ze moeten namelijk eerst gekookt worden en daarna moeten de vleugels helemaal afkoelen. Verder is het heel weinig werk hoor, dus laat je hierdoor niet afschrikken!

Kippenvleugels gemarineerd in Laphroaig Select whisky

Ook lekker met zelfgemaakte friet!

 

Wil je meer lekkere recepten lezen, kijk dan ook eens op onze foodblog www.familieoverdekook.nl

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest